HONOR 200 serija predstavlja jedinstveni spoj umetnosti i tehnologije – a evo i zašto
HONOR 200 serija predstavlja jedinstveni spoj umetnosti i tehnologije – a evo i zašto

HONOR 200 serija predstavlja jedinstveni spoj umetnosti i tehnologije – a evo i zašto

HONOR, najbrže rastući brend pametnih telefona u Evropi, predstavio je HONOR 200 seriju tokom događaja na Hipódromo de París-Longchamp u Parizu. Okupivši preko 800 medijskih predstavnika i partnera iz čitave Evrope, HONOR je potvrdio da će HONOR 200 serija biti dostupna u Evropi veoma brzo. Ovo označava da će Pro verzija ove serije biti dostupna u ovom regionu – i to prvi put.

HONOR 200 serija će biti dostupna u ovlašćenim maloprodajnim objektima od 13. juna kada zvanično kreće pretprodaja za modele HONOR 200 i HONOR 200 Pro i traje do 30 juna. Zvaničan početak prodaje za modele HONOR 200 Pro, HONOR 200 i HONOR 200 Lite kreće od 1. jula kod operatera i ovlašćenih maloprodajnih prodavaca.

honor 200
honor 200

Spoj umetnosti i tehnologije

Fokus prezentacije bio je na razvoju saradnje sa pariskim studijom za portretnu fotografiju – Harcourt. Upravo to je nedavno najavio George Zhao, izvršni direktor kompanije HONOR. Demonstrirajući predanost inovacijama, proizvodni sektor kompanije HONOR blisko je sarađivao sa stručnjacima za fotografiju iz Harcourt-a. Oni su analizirali hiljade fotografija i razvili HONOR AI Portrait Engine. Spajajući stručnost i Harcourt umetnički izraz sa najnovijim AI mogućnostima kompanije HONOR, HONOR 200 Pro omogućava korisnicima da se igraju sa svetlom i senkom – ključnim elementima studijske portretne fotografije.

Na događaju su objavljene i druge važne vesti. Jedna od njih je i saradnja sa portretnim fotografom, Rankinom, poznatim po fotografijama slavnih ličnosti kao što su kraljica David Bowie i Kate Moss. Detalji o tome šta saradnja obuhvata biće objavljeni u narednim nedeljama. Takođe, objavljeno je da će MagicBook 16 Pro, koji je prethodno predstavljen na ovogodišnjem MWC sajmu, biti dostupan u nekim evropskim zemljama ovog leta.

honor 200
honor 200

Predstavljanje majstorstva portretne fotografije Harcourt studija

HONOR 200 serija je opremljena naprednim hardverom i pažljivo razvijenim softverom sa veštačkom inteligencijom koja prepoznaje najsuptilnije nijanse osvetljenja. HONOR 200 Pro poseduje glavnu portretnu kameru od 50MP sa Super Dynamic H9000 senzorom koji omogućava korisnicima da zabeleže izvanredne slike sa savršenim balansom svetla i senki. Zahvaljujući tehnologiji spajanja piksela 4-u-1 sa veličinom piksela od 2.4μm, korisnici mogu zabeležiti najsitnije detalje na svojim slikama. Čak i u situacijama slabog osvetljenja.

Takođe, HONOR 200 Pro je opremljen portretnom telefoto kamerom od 50MP i prilagođenim telefoto senzorom kompanije Sony. Samim tim, pruža bolje mogućnosti za očitavanje svetlosti. Takođe, obezbeđuje jasne i autentične fotografije udaljenih objekata sa izuzetnim detaljima.

honor 200 (2)
HONOR 200
honor 200 (1)
HONOR 200

HONOR 200 Pro podiže portretnu fotografiju na viši nivo. I to zahvaljujući HONOR AI Portrait Engine funkciji. Sa bogatom istorijom fotografisanja legendi kao što su Monica Bellucci ili Karl Lagerfeld, studio Harcourt je sinonim za vanvremenske portrete. U saradnji sa Harcourt studijom, HONOR AI Portrait Engine je usavršio razumevanje izraza senki i svetla koje poseduje studio Harcourt. Samim tim, korisnicima je omogućeno da lako zabeleže portrete na pametnim telefonima.

Proces međusobne realizacije obuhvatio je istraživanje sprovedeno sa preko 20 eksperata za fotografiju iz studija Harcourt i kompanije HONOR tokom perioda dužeg od 400 dana. Tim je analizirao preko hiljadu scenarija osvetljenja i milione baze podataka, osiguravajući da se klasična suština studija Harcourt može preneti na pametne telefone. Osim toga, trostruka portretna kamera od 50MP sadrži unapređeni HONOR RAW Domain Algoritam. Ona proizvodi izbalansirane portrete koji kontrolišu ekspoziciju u svetlim područjima, istovremeno zadržavajući detalje u tamnijim scenarijima osvetljenja.

HONOR 200 Series x Harcourt
HONOR 200 Serija x Harcourt

Inovativni ekran koji smanjuje naprezanje očiju i omogućava duže korišćenje

Držeći se pristupa usmerenog na čoveka, HONOR 200 Pro poseduje PWM zatamnjivanje od 3840Hz. To je potvrđeno od strane TÜV Rheinland Flicker Free Display i TÜV Rheinland Full Care Display sertifikata. Za maksimalnu zaštitu očiju, HONOR 200 serija poseduje i funkcije poput Natural Tone 2.0 koja optimizuje gradijent boja ekrana na osnovu ambijentalnog svetla.

Pored nje, AI Circadian Night Display koristi veštačku inteligenciju za pametno prilagođavanje temperature boja ekrana. Glavni cilj je smanjenje emisije plavog svetla, što podstiče lučenje melatonina tokom noći i kvalitetniji san. HONOR 200 serija poseduje Adaptive Dimming – funkciju koja prilagođava osvetljenje ekrana na osnovu spoljašnjeg svetla i korišćenja aplikacija. Sa 1.5K četvorostruko zakrivljenim plutajućim ekranom i maksimalnim HDR osvetljenjem od 4000 nita, HONOR 200 serija omogućava korisnicima da uživaju u izuzetnoj vidljivosti.

Unapređene hardverske performanse za besprekornu povezanost

HONOR 200 Pro poseduje veliku silicijum-karbon bateriju kapaciteta 5200mAh. Ona omogućava do 61 sat neprekidnog strimovanja muzike sa jednim punjenjem. Kako bi povećao produktivnost korisnika, HONOR 200 Pro ima sposobnosti brzog punjenja. Uz veoma brzi žičani HONOR SuperCharge od 100W i bežični HONOR SuperCharge od 66W, korisnici mogu napuniti svoj uređaj za samo 41 minut. Dakle, on je idealan za one koji su uvek u pokretu. HONOR 200 Pro obezbeđuje 12GB memorije i veliki prostor za skladištenje od 512GB.

Opremljen snažnom Snapdragon 8s Gen 3 mobilnom platformom, HONOR 200 Pro postiže brzinu procesora do 3GHz. To garantuje besprekorno renderovanje grafike i odziv u realnom vremenu. Uz MagicOS 8.0, HONOR 200 Pro pruža inteligentno korisničko iskustvo obogaćeno nizom pametnih funkcija. MagicOS 8.0 donosi funkcije poput Magic Portala, Magic Capsule i Magic Ringa na HONOR 200 Pro. Samim tim, pojednostavljuju se digitalne interakcije korisnika.

HONOR 200 Pro
HONOR 200 Pro

HONOR 200 Lite: Zabeležite svaki trenutak sa trostrukim sistemom kamera

Lansiran zajedno sa HONOR 200 Pro i HONOR 200 modelima, HONOR 200 Lite dolazi sa moćnim trostrukim sistemom kamera. Ističe se u oblasti portretne fotografije, te omogućuje korisnicima da zabeleže slike sa detaljima. Sistem kamera se sastoji od 108MP glavne kamere sa otvorom blende f/1.75 i HIGH-RES režimom, 5MP širokougaone i dubinske kamere, i 2MP makro kamere. Uz to, uređaj ima prednju kameru od 50MP i Selfie Light koji stvara umetnički efekat osvetljenja. Impresivni 6.7-inčni Eye-comfort AMOLED ekran sa 3240Hz bezbednim PWM zatamnjivanjem i maksimalnim HDR osvetljenjem ekrana od 2000 nita, kao i 8GB RAM i 256GB prostora za skladištenje, čine ga izuzetno pouzdanim uređajem.

HONOR 200 Lite (2)
HONOR 200 Lite

HONOR MagicBook Pro 16: Snaga i produktivnost u kompaktnom dizajnu

Osim toga, HONOR je predstavio HONOR MagicBook Pro 16 (verziju sa integrisanom grafikom). Sa izuzetnim ekranom, neuporedivim performansama, sofisticiranim dizajnom i širokim spektrom inteligentnih AI funkcija, HONOR MagicBook Pro 16 postavlja novi standard u računarstvu. On revolucioniše način interakcije korisnika sa njihovim laptopovima. HONOR MagicBook Pro 16 se ističe zapanjujućim 16-inčnim HONOR FullView ekranom visoke rezolucije od 3072 x 1920, osiguravajući izuzetnu jasnoću slike. Poseduje odnos ekrana prema telu od 93%, 100% DCI-P3 i sRGB gamut boja, kao i HDR 400 sa maksimalnom svetlošću od 500 nita. Samim tim, rezultat su živopisni vizuali.

Sertifikovan je od strane TÜV Rheinland za nisku plavu svetlost i performanse bez treperenja. Takođe, poseduje i E-Book režim i Dynamic Dimming tehnologiju kako bi smanjio zamor očiju. Podržan Intel® Core™ Ultra 5 procesorom i Intel® Arc™ Graphics, HONOR MagicBook Pro 16 nudi High-powered i Smart režime kako bi izbalansirao performanse i potrošnju energije. Sa baterijom od 75Wh, korisnici mogu uživati u korišćenju uređaja i do 12 sati.

Cene i dostupnost

Najnovija HONOR 200 serija biće dostupna u pretprodaji u svim ovlašćenim maloprodajnim objektima od 13. juna za uređaje HONOR 200 i HONOR 200 Pro. Zvaničan početak prodaje za uređaje HONOR 200 Pro, HONOR 200 i HONOR 200 Lite kreće od 1. jula kod operatera i svih ovlašćenih maloprodajnih prodavaca – Ananas, BC Group, Gigatron, DR Techno, Metalac market, Shoppster, Superfon, Tehnomedia, Tehnomanija i CT Shop. Tokom pretprodaje korisnici u Srbiji će imati priliku da kupe HONOR 200 Pro po sniženoj ceni od 79,999.00 dinara, dok će HONOR 200 model biti dostupan po sniženoj ceni od 63,999.00 dinara. Za više informacija, posetite HONOR online prodavnicu.

Foto: David Plas, Promo, Journal

Učitati još
Zatvori