Film kamere: savršeno nesavršen svet kojeg morate biti deo ovog leta
Film kamere: savršeno nesavršen svet kojeg morate biti deo ovog leta

Film kamere: savršeno nesavršen svet
kojeg morate biti deo ovog leta

Jasno je da je opsesija savršenim i kul slikama, pogotovo za društvene mreže, sverastuća pomama današnjice. Ne krivimo vas, retko ko od nas je izuzetak toga. Trendovi za slike koje kačimo se često menjaju, a trenutno svi jurimo taj „casual instagram“ osećaj. Pod casual instagramom podrazumevamo naravno fotke slikane u trenutku, bez mnogo planiranja i pažnje, i bez ikakvog truda. Naravno, to ne znači da te slike i dalje ne moraju da izgledaju „savršeno-nesavršeno„, baš onako kako smo mi to planirali. Zato, ako želite vašim fotkama da date taj in the moment osećaj, uz još i kul retro izgled, film kamere će biti vaš najbolji prijatelj! A ko zna, vaši pratioci možda čak i poveruju da je sve to potpuno bilo bez ikakvog truda.

Vraćamo se filmu…

Film kamere nisu nimalo nov pojam, razume se. Starije generacije jedva su dočekale digitalnu fotografiju otvorenih ruku, zahvalne za jednostavnost koja im ona pruža. Međutim, nove generacije kontriraju, opet. Svedočili smo kako su se u par navrata film kamere vraćale kao popularan retro trend, a naravno podržale su ga i mnoge poznate ličnosti. Gigi Hadid ima čitav instagram profil, koji služi isključivo za slike slikane njenim jednokratnim film kamerama, gde nas često vodi backstage mnogih revija i daje nam insider pogled na sve najekskluzivnije događaje.

Zato ovo leto, ako do sada niste ponosni vlasnik jedne old school film kamere, razmislite dobro o tome da to postanete. Naravno, za one koje nisu spremni na neku veću investiciju ili obavezivanje, jednokratne film kamere podjednako su dobre, a možda čak i pogodnije za početnike!

Ono što sigurno možete da očekujete od ovih aparata je da slike neće uvek ispasti kako vi to želite. U tome upravo leži njihova posebnost. Nesavršen i nepredvidiv karakter slika je ono sto im je najveća vrlina, koju na kraju dana svi sada i jurimo. Sa druge strane, moramo da priznamo da je potrebno malo vežbe i navikavanja na ovaj vid fotografije. Međutim, bez brige, i kroz te silne pokušaje i promašaje, a verujte nam kada kažemo da će ih biti, dobićete i neke neverovatne slike koje će vam postati najdraže koje imate.

Gde da kupimo film kamere?

Najbolje od svega je što veliki izbor film kamera imamo u BG Elite Foto radnji u TC Staklenac kod Trga Republike. Izbor je na vama!

Jednokratni Aparat Kodak FunSaver Flash 27+12
Ilford HP5 plus 400 Black & White jednokratni aparat
Foto aparat HARMAN sa blicem + 2 filma PAN 400 gratis
Agfa analogni foto aparat
Fisheye 2CP Crni Foto-aparat
Jednokratni Aparat Kodak Daylight 27+12

Foto: BG Elite Foto, Unsplash, Profimedia

Učitati još
Zatvori