Stan eklektičnog enterijera kao inspiracija za šarenoliko uređenje doma
Stan eklektičnog enterijera kao inspiracija za šarenoliko uređenje doma

Stan eklektičnog enterijera kao inspiracija
za šarenoliko uređenje doma

U konstantnoj potrazi za enterijerskom inspiracijom, na Instagramu smo naišli na profil mlade Nemice koji je istog trenutka završio na našem Pinterest board-u. Ono što nas je isprva privuklo bili su veliki prozori koji, osim što daju dovoljno prostora da sunčeva svetlost obasja skoro ceo stan, pružaju i pogled na panoramu na grad i pastalne fasade. Eklektičan spoj različitih stilova i boja ono je što ovom stanu daje dojam razigranosti. Čak smo spazili i sličan komad disko kugli o kojoj već maštamo.

Nismo mogli, a da ne primetimo da se uz ovakav način uređenja enterijera odlično uklapa i draga nam Cesca stolica. S obzirom na šarenolikost ostalih predmeta kojima je ukrašen ovaj dom, njihova jednostavnost i neutralnost pruža balans u paleti boja.

Pažnju nam posebno privlače statement komadi, kakve su sofe i kauči u različitim oblicima, koje se ističu bilo oblikom bilo koloritom. Čak i da ne poznajete osnovna načela uređenja enterijera, na ovom primeru možete videti kako da odaberete upečatljive komade. Drugim rečima, sve što vam je potrebno je veliki kauč od somota.

Možda nas kod ovog stana najviše mami njegova izloženost dnevnom svetlu. Veliki prozori umesto zidova, iako možda nisu ostvariva realnost za većinu, ne znači da o njima ne možemo maštati. Ako ništa drugo, navešće nas na potragu za načinima kako da dođemo do što više prirodnog osvetljenja.

Foto: Instagram @hannah_lagom

Učitati još
Zatvori