Šta ne treba da propustite ovog vikenda u Beogradu?
Šta ne treba da propustite ovog vikenda u Beogradu?

Šta ne treba da propustite ovog
vikenda u Beogradu?

Večito pitanje gde izaći u gradu koji vrvi od dešavanja, upravo je rešeno. Donosimo šta, kada i kako kada je u pitanju Beograd ovog vikenda.

SOFT

Ako ste navikli na tvrde izlaske, svi putevi vode u SOFT. Ovog vikenda u Francuskoj ulici broj 6, stiže Vol. 1 najmekše žurke u gradu. Nakon upoznavanja u Bazi Kulturnih Zbivanja, SOFT nastoji da ponovo okupi istomišljenike ujedinjenih pod okriljem novog talasa muzike na našim prostorima. Na mikseti ovoga puta čućemo ko-kreatore SOFT koncepta Smolu i Mauzera, kao i specijalnog gosta Sergeja Krstića.

Sa akcentom na opuštenoj atmosferi koja svoje goste razvlači poput žvake, SOFT namerava da uveže muziku sa drugim vidovima umetnosti poput fotografije i videa. Redefinišući pojam žurke kao takvog, organizatori pružaju neophodan prostor mladim muzičarima i umetnicima da izlažu svoju umetnost.

SOFT Vol 1. , subota 21. januara u klubu Dot, sa početkom u 22h

ШВРЉАЊЕ

Po preporuci organizatora, ponesite rezervnu odeću i pravac švrljanje. Deveto po redu ШВРЉАЊЕ svemiru sprema nemir na novoj lokaciji Backstage Belgrade. Stage 1 naći će se pod vođstvom @missmillie.zivibili, dok će Stage 2 biti okupiran od strane @afterbaka.

ШВРЉАЊЕ, petak 20.1. u klubu Backstage Belgrade sa početkom u 21h

Plesna predstava Mazohizam, Silosi

Šta je zapravo kazna…šta je nagrada…je kazna..?

Ovog vikenda u nekonvencionalnom izložbenom prostoru Silosi, udruženja umentika Bazaart priprema novu izvedbu plesnog komada Mazohizam. Plesna prestava pripremljena je od strane autorskog tima koji čine Nataša Milojević, Aleksander Zain, Mina Ćirić, Ana Obradović i Đorđe Galić.

„U ovoj predstavi, mazohizam je mentalitetska posledica navike na sadizam. Pratimo grupu ljudi koja ostaje bez sadiste i ne zna kako i šta dalje. Gledajući sa strane, deluju komično. Publika ima priliku da vidi kako začarani krug izgleda posmatran sa strane. Možda se neko prepozna, nasmeje sam sebi – i pronađe izlaz.“ – Bazaart 

Silosi, nedelja 22. januar u 20h

 

Izložba Unutarnji zapisi Gorana Mitića, KvArt BW

Ovaj vikend je poslednja prilika da posetite izložbu Unutarnji zapisi umetnika Gorana Mitića u izložbenom prostoru KvArt BW. Apstraktni radovi nastali u kombinovanoj tehnici na platnu, izložene slike izrađene su tokom prethodne tri godine i predstavljaju karakterističan umetnički izraz Gorana Mitića. Ovi apstraktni motivi izraz su promišljanja o traženju sopstvenog likovnog jezika autentičnog umetniku, dok su istovremeno rezultat potrebe da se iskažu dublje misli i osećanja u vezi sa svetom u kom nastaju.

Izložba će biti otvorena do subote 21. januara, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova.

Photo credit: Zdravko Dulović @nisamslavko ;  Executive Group

Učitati još
Zatvori