

Svakodnevnih rituala je mnogo, a jedan nam se posebno izdvojio ovog leta – i to u St. Regis hotelu
Pojmu ritual će svaki pojedinac pripisati različito značenje. Bilo da su u pitanju mali i veliki, rituali bi trebalo da budu deo svačije svakodnevice. Oni se izvode u određenom vremenu i prostoru, te imaju važnu ulogu u očuvanju kulture, ali istovremeno i stvaranju osećaja zajedništva. Stoga, ukoliko se još uvek niste upoznali sa njihovim značenjem, kao i njihovom raznovrsnošću, sada je pravo vreme da to učinite.
────
ritual • /ˈrɪtʃʊəl/
Prakse koje pružaju priliku pojedincima da se povežu sa prošlošću, sadašnjošću i budućnošću.
────


S obzirom na činjenicu da su mnogobrojni, rituali se mogu podeliti u više kategorija. Ipak, svaki od njih je podjednako važan i može da ima veliki uticaj na naš život. Između ostalog, oni mogu da se podele na jutarnje, popodnevne i večernje, a neki rituali su vam možda već postali deo svakodnevice bez da ste to primetili. Jedan od njih je svakako i ritual ispijanja čaja – relaksirajućeg napitka koji ima mnoge zdravstvene benefite.
To su uvideli mnogi, a među njima i St. Regis brend.
Štaviše, rituali su sastavni deo St. Regis brenda. U prilog tome ide činjenica da svaki St. Regis hotel širom sveta neguje čak tri dnevna rituala – Bloody Mary Ritual, Večernji ritual (Champagne Sabrage) i Popodnevni čaj (Afternoon Tea) ritual. Međutim, svaki od njih predstavlja savremenu interpretaciju bezvremenskih tradicija. Odnosno, jedinstvenu priliku da gosti dožive duh brend nasleđa.


Kada je u pitanju popodnevni čaj, veruje se da je ova tradicija započela sredinom 19. veka.
U tom periodu je vojvotkinja od Bedforda uživala u okupljanju prijatelja uz šolju čaja i krišku hleba s puterom kako bi premostila vreme između ručka i večere.
Međutim, ova druženja ubrzo su postala omiljeni ritual mnogih istaknutih ličnosti. Jedna od njih je i čuvena gospođa Astor, majka osnivača brenda St. Regis koja je ovu naviku prenela u St. Regis New York. Za nju je popodnevni čaj bio radosna prilika da ugosti bliske prijatelje. Ali, istovremeno, i uvod u glamurozne večernje prijeme.


Gospođa Astor je često pozivala prijatelje da joj se pridruže u 16 časova.
To je s vremenom postalo tradicionalno vreme za opuštena okupljanja uz čaj i neobavezne razgovore.
Iako su decenije prošle, Popodnevni čaj (Afternoon Tea) je ostao suštinski deo tradicije St. Regis hotela, nudeći izuzetan izbor vrhunskih čajeva i osveženja u prijatnom i intimnom ambijentu.
Ipak, ovog leta, St. Regis brend predstavlja popodnevni hladni čaj u Rise Patisserie koji je prilagođen visokim temperaturama. Pružajući gostima priliku da se opuste, socijalizuju i uživaju, ovaj hladni čaj dokazuje da je naša početna definicija rituala sasvim relevantna. U pitanju je praksa koja pruža pojedincima priliku da se povežu sa prošlošću, sadašnjošću i budućnošću – i to samom u srcu Beograda.


Foto: St. Regis