Pripremite rižoto sa šparglama i šampinjonima
Pripremite rižoto sa šparglama i šampinjonima

Pripremite rižoto sa
šparglama i šampinjonima

Donosimo vam recept koji verovatno do sada niste imali prilike da probate, rižoto sa šparglama je odličan recept za sve ljubitelje zdravog i ukusnog obroka.

Priprema ovog jela traje oko 40 minuta, a dovoljno je jednostavno da svako može da ga pripremi.

Ako niste ljubitelj šampinjona uvek možete da dodate neku drugu vrstu gljiva po želji.

Vreme je za ozbiljnije obroke jer će nam ove zime trebati mnogo energije i jak imunitet.

Sastojci za rižoto:

  1. Špargle
  2. Šampinjoni
  3. Riža po izboru
  4. Crni luk
  5. Beli luk
  6. Supa
  7. Belo vino po izboru
  8. Sir po izboru

PRIPREMA:

  1. Zagrejte ulje i dodajte luk i propržite da omekne i postane staklast. Ubacite beli luk i propržite kratko da zamiriše. Sečene šampinjone dodajte u luk i propržite toliko da pusti sok i omekne. Smanjite vatru, dodajte opran pirinač i prodinstajte par minuta stalno mešajući. Dodajte omiljeno belo vino i kuvajte oko pola minuta.
  2. Dodajte oko 200 ml supe i kuvajte dok pirinač ne upije supu. Doliti novih 200 ml supe i nastaviti kuvanje na isti način. Nakon trećeg dolivanja supe probajte da li je pirinač omekšao toliko da mu jezgro nije tvrdo kad se zagrize.
  3. Dodati komade špargle i preostalu supu, smanjiti temperaturu kuvanja na najmanje, i kuvati oko 5 minuta da pirinač bude al dente a špargla omekšala.
  4. Dodajte narendan sir, i ostavite da odstoji 5 minuta. Začinite po ukusu.

Prijatno!

 

Još recepata pronađite ovde.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori