Gde možete kupiti najlepši rinfuzni čaj
Gde možete kupiti najlepši rinfuzni čaj

Gde možete kupiti najlepši rinfuzni čaj

Za prave ljubitelje čaja, tokom čitave godine je tea time. Nama, koji ispijamo čajeve samo tokom hladnih dana, podjednako je bitno da oni budu kvalitetni i zanimljivih ukusa i kombinacija.

Donosimo vam tri lokacije na kojima volimo, iz sezone u sezonu, da kupujemo čajeve ali i da usputno sednemo i popijemo jedan u miru.

Koje su to lokacije?

Kozmetičar 

Kozmetičar je naveliko poznat Beograđanima kao mesto za dobru kafu i doručak, sa zanimljivim enterijerom na Vračaru, omiljeno je mesto u njihovom komšiluku. Međutim, da li ste znali da kod njih možete kupiti i čaj poznatog francuskog brenda Kusmi?

Kusmi čajevi su specifični po jakom i intenzivnom ukusu, zanimljivim mešavinama ali i dugoj tradiciji. Često, kada odemo u Kozmetičar baš zbog nove dopune čajeva za naš dom, iako upoznati sa ponudom, ne možemo brzo da se odlučimo koja će biti sledeća kupovina.

Ovaj brend poznat je po izradi najfinijih čajeva gde ne postoji mogućnost da ne pronađete svoju omiljenu, opuštajuću kombinaciju. Kako bismo vam olakšali imamo par saveta koji se ogledaju u tome od čega biste mogli da počnete: Paris – čaj sa svežinom mente, suptilnim mirisom ruže i bazom od zelenog čaja, English breakfast i  Tsarevna – crni čaj sa mirisom pomorandže, vanile i začina.

Ako smo uspeli da vam zagolicamo maštu prošetajte do adrese Radoslava Grujića 25. na kojoj je smešten Kozmetičar.

@kusmiteaparis
@kusmiteaparis
@kusmiteaparis

Koppa coffee

Još jedno odlično mesto na Vračaru za kupovinu čajeva je upravo Koppa coffe; pored odlične kafe mogu da se pohvale i zaista kvalitetnim čajevima. Takođe, za one koji ne žive na Vračaru možete poručiti i omiljeni mix na svoju adresu preko njihovog sajta.

Naš omiljeni miks iz Koppa Coffe shopa je: Beli aromatizovani čaj, Noć u Parizu; voćna mešavina – Mango Rango; Rooibush čaj – Magično, volim te.

Kappa coffe nudi veliki izbor čajeva i najegzotičnijih mešavina a cena je zaista pristupačna; njihovu ponudu, umesto na sajtu, možete pogledati i na adresi Nikolaja Krasnova 14

@koppacoffee
@kahveninizinden
@nikmil79

Kuća Čaja

Veliki broj Beograđana voli da kupuje čajeve u Kući čaja koja se, još pre par godina nakon otvaranja, brzo proslavila među ljubiteljima ovog toplog napitka. U našoj današnjoj turi, nikako ne bismo smeli da izostavimo ovaj shop. Kuća čaja trenutno može da vam ponudi najveći izbor i rinfuznih i čajeva u kesici.

Kuća Čaja ima svoje specifične mešavine koje su već postale rasprostranjene među ljudima a nama su omiljeni: Smokva Marakuja koji čini mešavina komadića sušene jabuke, sušene smokve, suve ribizle, komadića sušene banane, šipurka; Cvet jasmina kineski zeleni čaj, sušen sa laticama jasmina.

Ono što olakšavajuće jeste što njihove prodavnice možete pronaći na dve lokacije u Beogradu – Golsvordijeva 5 i Bulevar Kralja Aleksandra 233.

Takođe, Kuća čaja na Vračaru u Golsordijevoj nudi opciju da kod njih popijete šoljicu čaja što obavezno savetujemo da uradite u slučaju da odavno želite da, pre kupovine, probate čaj.

@kucacaja
@kucacaja
@ferdinandknedle

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori