Recept za sendviče sa bešamel sosom
Recept za sendviče sa bešamel sosom

Recept za sendviče sa bešamel sosom

Ako ste ovaj vikend proveli na nekom pratiju verovatno da ste ovo jutro ustali gladni. Ono što je potrebno, svima vama koji se dobro provodite za vreme praznika, ali i onima koji to činite na druge načine, jeste – dobar doručak.

Mi vam danas donosimo malo drugačije recepte za dve vrste senviča koje do sada možda niste imali prilike da pripremate.

Kao inspiracija za ove sendviče poslužila nam je nekontrolisana poseta raznim restoranima u gradu. Praznici izgleda bude i hedonistički duh u nama.

Sastojci za dve vrste sendviča, jer je jedna vrsta malo

Bešamel sos:

1 kašika putera

1 kašika brašna

200ml mleka

so, biber,

Prstohvat muskatnog oraščića

Sendviči:

 tost hleb

puter

senf

listovi praške šunke

listovi kačkavalja

rendani kačkavalj, za posipanje

jaja na oko

Priprema:

Na umerenoj  temperaturi otopiti puter i dodati brašno. Mešati dok se ne sjedini i brašno počne da se prži. Sipati mleko, so, biber, muskatni oraščić, i kuvati 2-3 minuta, dok sos ne počne da se zgušnjava. Skloniti sa ringle.

Tost hleb sasvim blago prepeći (da se ne stvrdne) – u tosteru, rerni ili tiganju. Svako parče hleba sa jedne strane namazati puterom, pa potom i senfom.

Ređati: tost (sa namazanom stranom nagore), list kačkavalja, list šunke, opet list kačkavalja, tost (sa namazanom stranom nadole). Ponoviti sa ostalim sendvičima.

Ovako pripremljene sendviče staviti u pleh postavljen papirom za pečenje. Preko svakog sendviča sipati bešamel sos i premazati ravnomerno, pa posuti rendani kačkavalj.

Peći u zagrejanoj rerni ispod grila ili sa uključenim gornjim grejačem, par minuta – dok se kačkavalj ne otopi i bešamel dobije blago zlatnu boju.

Za drugu varijantu, preko svakog sendviča pre serviranja staviti jaje na oko, rovito isprženo ili ga pre pečenja samo razbiti pred kraj pečenja na sendvič.

Prijatno!

Još recepata pronađite ovde.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori