Journal vodič pred Lovefest: Šta videti i raditi u Vrnjačkoj Banji
Journal vodič pred Lovefest: Šta videti i raditi u Vrnjačkoj Banji

Journal vodič pred Lovefest: Šta videti
i raditi u Vrnjačkoj Banji

Bliži nam se jedan od najvećih muzičkih festivala, Lovefest koji se održava u Vrnjačkoj Banji. Ljubitelji muzike i dobrog provoda uveliko su nabavili svoje karte i pripremaju se za festival koji će se održati od 3. do 5. avgusta. Festival će okupiti najveća svetska i domaća imena elektronske muzičke scene. U tri dana posetioci će imati prilike da uživaju u najlepšim festivalskim momentima i muzici. Kako sama organizacija pred svaki put može da iziskuje dosta usputnih problema, a nekada i sam boravak na nepoznatom terenu čini izazov sam po sebi, odlučili smo da pripremimo jedan kratak vodič. Bilo da na festival odlazite prvi put ili ste pak redovan gost, verujemo da će vam određene smernice značiti. Vrnjačka Banja može svim generacijama da ponudi veliki broj zanimljivih aktivnosti, a u nastavku saznajte koje su naše omiljene.

@lovefest

Smeštaj

Kada je reč o smeštaju savetujemo vam da rezervišete svoje mesto bar dve nedelje unapred. Kada jje reč o sajtovima za bukiranje, Booking i Airbnb uvek mogu da budu pravo rešenje. No, ipak vam savetujemo da, radi uštede novca, sami kontaktirate vlasnike ili hotele. Od hotela preporučujemo vam da pogledate Hotel Tonati koji je definitivno jedan od najlepših. Sam hotel poseduje velike kapacitete, uređen je po poslednjim standardima u samom sklopu hotela nalaze se i bazeni koje možete koristiti i preko dana ali i u večernjim satima. Ukoliko odsednete kod njih imate pristup modernoj teretani ali i spa centru. U sklopu hotela nalazi se i restoran za sve one koji bi želeli pred sam festival da isprobaju i tradicionalno dobre recepte.

Pored Hotela Tonati, uvek možete razmotriti i rezervacije u Zepter hotelu koji se nalazi u samom centru. Hotel Fontana je još jedno pogodno rešenje jer gleda na sam park, a u okolini ova dva hotela nalazi se i veliki broj vila.

Kada je reč o vilama, predlažemo da razmotrite Vilu Deveđić, Vilu Emilia, Vilu Splendor i Vilu Katarina. Sve one su veoma blizu centra, ali i samih dešavanja tokom festivala. Vrnjačka Banja može da ponudi i privatan smeštaj koji najbolje možete pogledati na njihovom lokalnom sajtu.

hotel tonati
Hotel Tonati
Hotel Zepter
Vila Emilia
vila emilia

Restorani

Kada je reč o restoranima i kafeterijama koje možete obići dok boravite u Vrnjačkoj Banji, možemo samo da vam kažemo da je izbor veliki. Naša omiljena mesta sa odličnim menijem i kartom pića su, Restoran Tri Golubice koji ima lepu letnju baštu a služi uglavnom tradicionalnu domaću hranu. Ukoliko ste ljubitelj italijanskih recepata, preporučujemo vam posetu i restoranu Numero 1. u kojem smo imali prilike da probamo odličnu picu. Ukoliko vam vreme to dozvoli, savetujemo vam da posetite i restoran Ognjište koji se nalazi u sklopu etno sela sa veoma autentičnim ambijentom.

U samom centru Vrnjačke Banje nalazi se i park Šetalište u kom možete popiti kafu u poznatom lancu kafeterija – Kafeterija. Kako će ovaj park neminovno biti mesto koje ćete najviše obilaziti, dobra stvar je da se duž čitavog šetališta nalaze lepi mali restorani koje možete posetiti u svakom momentu.

Posebno izdvajamo Lima Bistro

Ukoliko budete raspoloženi za dobru hafu, koktele, kartu vina ali i poslastice u vidu sladoleda i kolača, Lima Bistro bi definitivno trebalo da posetite. Pored Kafeterije na koju smo svi navikli, ovo je još jedno mesto sa sjajnom uslugom. Nalazi se u samom centru Vrnjačke Banje, ima divnu baštu koja je pretežno u hladu, a enterijer je zaista drugačiji. Sve je uređeno u jednom veoma bajkovitom maniru, što će vam definitivno prijati dok boravite u banji.

Aktivnosti

Akva Park RAJ

Kako će sam festival verovatno da vam oduzima dosta vremena, ali i energije, savetujemo vam da rezervišete par dana i odmorite se u Vrnjačkoj Banji. Prva stvar koju predlažemo da ne propustite jeste najveći akva park u našoj zemlji, Raj, koji se nalazi neposredno od samog centra grada. Parking pri akva parku je veoma ograničen te savetujemo da ga posetite bez kola. Pristup akva parku je moguć svakim danima, a mi vam obećavamo nezaboravan provod.

Planinarenje na planini Goč

Dok budete boravili u Vrnjačkoj Banji primetićete veliki broj njihovih travel agencija koje nude jednodnevne izlete u okolini. Mi vam savetujemo da nikako ne propustite da posetite planinu Goč. Pored toga što je put do same planine jednostavan i ne iziskuje mnogo napora, vi ćete zaista imati priliku da uživate u prirodnim lepotama ove planine. Ovo je definitvno jedinstven način da se odmorite, ali i obiđete destinaciju u kojoj nema gužve od turista.

Luna Park

Kako budete stigli na festival u Vrnjačkoj Banji, primetićete da se u sklopu parka Šetalište nalazi i veliki Luna Park. Mi vam savetujemo da obavezno provedete svoje slobodno vreme i ovde. Ovo je jedinstven način da se zabavite, ali i vratite u vreme kada je ovo bio jedan od glavnih načina zabave. Definitivno iskustvo koje treba doživeti, a insajderske informacije kažu da će Luna Park za vreme festivala dobiti i ozbiljno pojačanje. Dakle, nadamo se da ste spremni, jer Vrnjačka Banja deluje kao da jeste.

Foto: Booking; Unsplash; Instagram

Učitati još
Zatvori