Pravi raj: Bazeni u Meksiku koji izgledaju nestvarno
Pravi raj: Bazeni u Meksiku koji izgledaju nestvarno

Pravi raj: Bazeni u Meksiku koji
izgledaju nestvarno

Ako planirate putovanje na neku egzotičnu destinaciju, pronašli smo lokaciju koja će vas oduševiti.

Na listi država koje želimo posetiti nalazi se Meksiko. Osim glavnog grada, možete posetiti i Las Grutas Tolantongo koji je od njega udaljen oko tri sata vožnje. Reč gruta znači pećina, a ovo mesto stvarno krije impresivne prizore.

Bazeni ispunjeni mineralnom vodom koju greje vulkan

Osim pećina, prava su atrakcija bazeni ispunjeni toplom mineralnom vodom koju greje vulkan, vrući izvori vode, gejzeri i kupalište. Iako izgledaju kao dodatak nekom luksuznom hotelu od pet zvezdica, radi se o senzaciji koja je ugrađena u litice planine Hidalgo.

Kampovanje i aktivnosti

Mnogobrojni turisti tamo odlaze da bi se okupali u jednom od bazena prirodne izvorske vode, ali to mesto svojim posetiteljima nudi mnogo više. Na raspolaganju su mnogobrojne aktivnosti poput trekinga, plivanja u bazenima, šetnje po visećem mostu, poseta vodopadu ili kupanja u termalnoj reci pa i zip-line.

Osim kupanja, za sve one koji žele ovde provesti nekoliko dana na raspolaganju je, uz hotel, i kamp u kojem možete boraviti u srcu prirode. Za opremu se ne brinite jer možete unajmiti i šator.

Las Grutas Tolantongo
Las Grutas Tolantongo

Gde odsesti

Za one koji ipak žele uživati u luksuznijem smeštaju u srcu kanjona tu se nalazi i turistički resort koji se sastoji od četiri hotela – Hotel La Gruta, Paraíso Escondido, Hotel La Huerta i Hotel Molanguito.

Zahvaljujući svojoj lepoti, položaju i toplim izvorima u ovom turističkom naselju možete u potpunosti uživati. Njegova glavna atrakcija su dve pećine na zatvorenom kraju kanjona iz kojih teče vulkanski grejana reka Tolantongo.

Udobna odeća je imperativ

Imajte na umu da za boravak u prirodi morate imati udobnu odeću. Kupaći kostimi i odevni predmeti koji nam omogućavaju uživanje u svakom koraku su obavezni. Ali, vodite računa da temperature noću dosta padaju, pa je preporučljivo poneti i topliju odeću. Takođe, imajte na umu da u pećinama ima dosta kamenja. Stoga nosite prikladnu obuću kako se ne biste povredili.

Ako ste planirali nezaboravno putovanje daleko od stresa i svakodnevnog života, sigurni smo da smo vam dali dobru ideju za sledeće odredište. Pećine Tolantongo jedno su od onih mesta koje morate posetiti barem jednom u životu. Kažemo barem – jer sigurno ćete se hteti vratiti.

Ako se već vidite kako se brćkate u vrućoj vodi s neverovatnim pogledom na prirodu, vreme je da probudite avanturista u sebi i organizujete putovanje koje ćete zauvek pamtiti.

Više informacija o samom parku potražite na zvaničnoj web-stranici.

Foto: Instagram, Pexels

Preuzeto sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori