Da li je Plum Guide u svetu turizma isto što i Michelin Guide u svetu gastronomije?
Da li je Plum Guide u svetu turizma isto što i Michelin Guide u svetu gastronomije?

Da li je Plum Guide u svetu turizma isto što i Michelin Guide u svetu gastronomije?

Ukoliko često putujete i u stalnoj ste potrazi za smeštajem širom sveta, Plum Guide je sigurno bio ili ste čuli da je, jedan od načina da rezervišete smeštaj. Ovaj sajt za bukiranje kuća za odmor postoji još od 2016. godine, a do danas je još i poznat kao AirBnb za luksuzan smeštaj. Zbog čega je to tako, objasnićemo detaljno u nastavku. Za sada je bitno istaknuti osnovne informacije koje Plum Guide aplikaciju i sajt čine vrednima pažnje.

Plum Guide // prednosti

Svaka aplikacija za bukiranje smeštaja ima svoje prednosti i svoje nedostatke. U slučaju Plum Guide-a, po našem mišljenju, ističe se jedna velika prednost. Tokom pretraživanja smeštaja na sajtu, nakon što unesete neophodne informacije za pretragu, sajt vam nudi 3% rezultata. Dakle, algoritam funkcioniše tako da bira da vam predloži samo najbolje od najboljeg. Oni koji su navikli na veliki izbor i beskonačno „skrolovanje“ prilikom izbora destinacije i smeštaja za odmor, morali bi da se naviknu na to da, svoj izbor suze. No, uz Plum Guide dobijate tačno ono što ste tražili prilikom svake pretrage ili bar ono što je najpribližnije tome. U prilog ovoj prednosti ide i rangiranje sajtova za bukiranje smeštaja po utiscima korisnika. Plum Guide je jedini sajt koji ima ocenu 4.3 po najnovijim informacijama. Nakon njega nalaze se AirBnb sa ocenom 1.3 i Booking sa ocenom 1.2. Priznaćete da su ove ocene definitivno pokazatelj kvaliteta.

Nema iznenađenja

Definitivno stvar sa kojom ljudi imaju najviše problema kada je reč o bukiranju smeštaja jeste situacija u kojoj smeštaj ne izgleda kao sa slike. Svako se bar jednom susreo sa ovakvim iskustvom. Zbog toga, svaka kuća koja se nalazi na sajtu za bukiranje smeštaja Plum Guide mora da prođe njihov test kako bi osvojila svoju „šljivu“. Kako to zapravo izgleda? Vlasnici smeštaja prijavljuju se na njigovom sajtu popunjavanjem formulara. Nakon toga dom se obilazi lično od strane Pnjihovih stručnjaka. Svaki smeštaj prolazi test od 150 različitih kriterijuma i 500 tačaka. Ukoliko procene da su vlasnici ispunili sve kriterijume, smeštaj može da se pojavi u oglasima. Sada, zamislite koliko je Plum Guide jednostavan. U onih 3% rezultata pretrage nalaze se samo najbolje kuće sa kojima ne možete da pogrešite.

Gde je tu Michelin?

Kao što smo već u prethodnom pasusu objasnili, Plum Guide ima rigoroznu listu stvari koje ocenjuju kod budućih domaćina. U posetu kućama šalju svoje profesionalno obučene ljude, a nakon što kuća prođe njihov test, dobija šljivu. Dakle, da li je čitav ovaj koncept povezan sa načinom na koji Michelin deli svoje zvezdice? Princip je potpuno isti, a ukoliko nas pitate, posebno kada je reč o luksuznim mesttima, zaista je neophodno da niz nezavisnih stručnjaka odlučuje o kvalitetu. Na našim prostorima šljiva koju deli Plum Guide još uvek nije postala atrakcija kao što je to u svetu. Odavno se spekuliše o sličnosti sa Michelin Guideom kada je reč o luksuznom smeštaju. Sve u svemu, ukoliko sebi možete da priuštite ovakav način odmora naš odgovor je definitivno – da!

Učitati još
Zatvori