Palau Fugit – napuštena palata iz 18. veka sada je boutique hotel u Španiji
Palau Fugit – napuštena palata iz 18. veka sada je boutique hotel u Španiji

Palau Fugit – napuštena palata iz 18. veka sada je boutique hotel u Španiji

U srcu Đirone, grada bogate istorije i kulture u Španiji, nalazi se Palau Fugit, nekadašnja palata, a sada butik hotel koji ne samo da nudi udoban smeštaj, već i putovanje kroz vreme, spajajući prošlost sa savremenošću na nezaboravan način. Ova neverovatna destinacija predstavlja spoj istorijskih premisa s modernom umetnošću i dizajnom, čineći boravak u njoj jedinstvenim iskustvom.

Palata iz 18. veka

Smešten u idiličnom okruženju Đironinog starog grada, hotel Palau Fugit se ističe kao simbol revitalizacije i transformacije. Ovaj hotel, smešten u obnovljenoj palati iz 18. veka, restauriran je tako da zadržava svoj originalni šarm, ali je istovremeno obogaćen savremenim elementima koji ga čine jedinstvenim.

Jedan od ključnih faktora koji čini Palau Fugit posebnim je njegova sposobnost da spoji istoriju i umetnost na iznenađujući način. Savremeni umetnički radovi su pažljivo integrisani u prostor hotela, stvarajući harmoniju između tradicionalne arhitekture i inovativnih izraza. Svaki kutak ovog hotela oživljen je umetničkim delima koja gostima pružaju inspiraciju i estetsko uživanje.

Palau Fugit
/ @PALAUFUGITGIRONA /

Srednjovekovna tradicija i moderni izraz

El Equipo Creativo, arhitektonski studio smešten u Barseloni, svoj kreativni proces je utemeljio na ideji predstavljanja dve Đirone: prva je Barri Vell –  istorijski kvart sa karakterističnim fasadama od izbledelog kamena, skrivenim sokacima i kamenim bedemima; i druga: svetla Đirona i njene živopisne boje. Negujući stil lokalne arhitekture duž reke Onjar, El Equipo Creativo uspeo je da održi balans između srednjovekovnog i modernog izraza pri restauraciji hotela.

Art & rest

Kroz saradnju s lokalnim umetnicima i dizajnerima, Palau Fugit postaje mesto koje slavi kreativnost i kulturnu raznolikost Đirone. Posetioci mogu uživati u raznovrsnim umetničkim događajima, izložbama i performansima koji se održavaju unutar hotela, dodatno obogaćujući njihovo iskustvo boravka.

Međutim, Palau Fugit nudi više od umetnosti. Nudi besprekoran smeštaj i usluge visokog standarda. Elegantno uređene sobe pružaju udobnost i luksuz, dok restorani i barovi hotela nude autentična gastronomska iskustva koja istražuju bogatu kulinarsku tradiciju Španije.

Ukratko, Palau Fugit nije samo hotel – to je destinacija koja spaja prošlost s modernošću, nudeći gostima nezaboravno iskustvo koje će ih ostaviti bez daha. Za sve one koji traže autentičan doživljaj koji će ih inspirisati, Palau Fugit je pravi izbor.

Foto: Instagram @palaufugitgirona

Učitati još
Zatvori