Ovu plažu nazivaju zlatnom, a nalazi se na jednom kvarnerskom ostrvu
Ovu plažu nazivaju zlatnom, a nalazi se na jednom kvarnerskom ostrvu

Ovu plažu nazivaju zlatnom, a nalazi se
na jednom kvarnerskom ostrvu

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sigfrid Zylfi (@sigfrid_z)

Godišnji odmori su počeli pa su mnogi s kopna preselili na more. I ove godine leto provodimo na Jadranu jer nema boljeg od odmora uz opuštajući šum mora. Jadranska obala već se odavno pokazala kao top destinacija za letnji odmor. Gradovi i ostrva skrivaju predivne plaže i čisto more koji su prava terapija za dušu i telo.

Golden Bay na ostrvu Krk

Osim onih poznatih i popularnih lokacija, daleko od gradske buke i dešavanja kriju se male uvale sa predivnim šljunkovitim i peščanim plažama koje su prave skrivene oaze netaknute prirode i mira. Na takvim plažama uglavnom nema nikakvog sadržaja pa možete računati na potpuni zen, a jedino što će vam trebati je kupaći kostim i peškir.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Skitnica © ?? (@skitnica)

Jedna takva uvala nalazi se na Krku, a zove Golden Bay. Tačnije, Golden Bay samo je jedan od naziva za ovu rajsku plažu na zapadnoj obali ostrva. Velo Čelo, Biškupići i Zlatna plaža – sve su to nazivi za ovu prelepu šljunkovitu uvalu koja se smestila nekoliko kilometara severno od Stare Baške.

Zlatna plaža zaista je nešto posebno. Nalazi se ispred visoke impozantne stene gde žive beloglavi supovi. Tu si i dve manje pećine pored same plaže.

Zbog velike strmine pešice nije moguće doći do nje pa je jedini pristup plaži brodićom, zbog čega je popularna među mornarima. Ovde nema ugostiteljskih objekata niti ostalih sadržaja pa uživajte u miru, tišini i predivnom čistom zeleno-plavom moru.

Foto: Profimedia, Instagram

Učitati još
Zatvori