Ovo je vila na Braču u kojoj bismo mogli da provedemo celo leto

Ovo je vila na Braču u kojoj bismo
mogli da provedemo celo leto

Brač je još odavno osvojio naša srca. Najlepše plaže, skrivene uvale, kamene kuće, ribarske fešte, dugi sunčani dani, bezbroj opcija za izlete u okolna mesta… ne moramo dalje nabrajati. Svi koji su ikada posetili ovo ostrvo, tačno znaju o čemu pričamo. Za one koji možda još nisu bili na Braču, vreme je da upoznaju pravi raj. U malom mestu Selca na Braču nalazi se pomalo nestvarna Villa Duomo, koja će svaku posetu ovom ostrvu učiniti čarobnom.

Villa Duomo

Novouređena Villa Duomo na Braču jedna je od onih koje su nam zapele za oko i o kojima ne prestajemo da razmišljamo. Potpuno je drugačija od klasičnih kuća za odmor, a svoj šarm svakako zahvaljuje nagrađivanom arhitekti Toniju Trutaniću, koji nas je već osvojio svojim bajnim Twin Houses i Vila Bifora projektima, takođe na Braču.

Prva stvar koja oduzima dah jeste bazen na povišenoj terasi, među krovovima, pa se tako možete kupati ili sunčati na ležaljkama uz bazen s pogledom na more i mesto Selca. Na istoj terasi nalaze se sto i stolice, pa se doručak, ručak i večera ili, recimo, koktel druženje uz bazen, mogu održavati uz savršen pogled.

U enterijeru su kombinovani minimalističko uređenje i prirodni materijali,poput betona, drveta, metala i kamena s upečatljivim komadima nameštaja, slikama i skulpturama. Poseban šarm celoj kući daju i spiralne metalne stepenice kojima se penje od prizemlja do prvog sprata, a ostavljaju utisak
velike centralne skulpture. S obzirom na to da u enterijeru prevladava beton, uz čiste mermerne ploče u kuhinji, velike prozore s pogledom na more i guste, duge zavese, čini se da je unutrašnjost vile savršen odabir i za najtoplije letnje dane. Spoj rustikalne porodične tradicije i urbanog industrijskog stila u ovoj vili učiniće svaki odmor nezaboravnim iskustvom.

Šta vas sve očekuje u Villi Duomo

Villa Duomo površine je 110 kvadratnih metara, nudi privatni parking, privatan bazen, terasu i vrt s pogledom na more i grad. Prima maksimalno šest osoba; ima dve spavaće sobe s bračnim krevetima i kauč na razvlačenje za još dve osobe po potrebi. Ima dnevnu sobu, bogato opremljenu kuhinju i dva kupatila. Detalji od bračkog kamena provlače se kroz ceo enterijer, a ima ih i u prelepom
dvorištu. Villa ima wifi, televiziju, klimu, veš-mašinu, kuhinjske aparate… sve što možete poželeti. Još jedna mnogima bitna stavka – kućni ljubimci su dobrodošli!

Učitati još
Zatvori