Otkrivamo vam novu eko oazu na Hvaru za idealan letnji odmor
Otkrivamo vam novu eko oazu na Hvaru za idealan letnji odmor

Otkrivamo vam novu eko oazu na Hvaru
za idealan letnji odmor

Godišnji odmori su odavno počeli, a planiramo provesti letnje dane što dalje od posla i gužve. Želimo da budemo na Jadranu, a pogotovo su ostrva destinacije koje nas najviše privlače. Upravo ona na kojima vreme kao da je stalo. Vodimo vas u Amicor Green Resort.

Hvar, ostrvo s najviše sunčanih sati u Hrvatskoj, dobio je u julu novu oazu, koja će sasvim sigurno postati omiljeno mesto za one kojima je potreban zdrav odmor. Kao i one koji od prirode crpe samo najbolje. U Starom Gradu otvara se Amicor Green Resort, prvo letovalište u Hrvatskoj koje je održivo. Valamar Riviera, najveća hrvatska turistička kompanija, razvila je resort s minimalnim uticajem na okolinu, prateći najnovije ekološke trendove.

Svaki detalj u skladu s prirodom

Amicor je prvi i jedini turistički projekt u Hrvatskoj koji koristi modularnu gradnju i prefabricirane objekte, prema Valamarovim standardima kvaliteta. Briga za okolinu ogleda se u tome da se objekti mogu lako dograditi, preneti, jednostavno koristiti i proširiti. Materijali koji čine objekte ekološki su prihvatljivi i omogućavaju uštedu energije. Inovativnost u gradnji uzela je u obzir i tradiciju, posebno lokalnu hvarsku, kojoj su domaći dizajneri i umetnici dali svoj touch. Letovalište je izuzetak na celom Jadranu, jer je razvijeno po načelima održivog razvoja. Projektovano je prema standardu nZEB, koji znači gotovo nultu potrošnju energije.

Novo letovalište na Hvaru potpuno je povezano s prirodnim ambijentom. Energija koja pokreće sistem hlađenja i grejanja je iz obnovljivih izvora. Da bi sve radilo obazrivo prema prirodi, brine se smart home tehnologija. Ona gostima omogućava merenje potrošnje vode, energije i ugljen-dioksida (CO2).

Kao gosti nećete biti uskraćeni ni za jedan aspekt komfora. Kao dobrodošlicu dobijate tanjir s biranim čajevima, organskom kozmetikom i prostirkom za jogu. Možete birati između smeštaja u vilama ili suiteovima, odnosno klasičnih vila s terasom ili raskošnije opcije s hidromasažnom kadom i lounge terasom sa sedećom garniturom i ležaljkama. Porodični suite ima spavaću sobu s bračnim krevetom i dečju sobu s dva dnevna kreveta, a u ponudi su i porodična vila superior s terasom te superior s terasom i pogledom na more.

Vrhunske lokalne namirnice

Baš kao što je celi resort inspirisan lokalnim, tako se i ponuda hrane i pića Valamar Amicor Green Resorta odlikuje svežim namirnicama od kojih je 77 % hrvatskog porekla. Možete ih probati u Olivi – buffet i à la carte restoranu koji nudi mediteransku kuhinju. Tokom celog dana na raspolaganju vam je i Valfresco Direkt dostava jela iz Oliva restorana. Ako ste ljubitelj slatkog, ne izbegavajte poslastičarnicu Sweet & Petite, gde vafle i palačinke obiluju neodoljivim prilozima, a ponudu upotpunjavaju kafa i domaći, ručno rađen sladoled. Takođe, u Valfresco vitrini uvek vam je dostupna i bogata ponuda sendviča, voća, salata i poslastica.

Atrakcije za celu porodicu

U sklopu letovališta nalazi se i Aquamar premium vodeni park s tri bazena, toboganima i atrakcijama. Gosti s decom mogu koristiti porodične sadržaje i usluge Maro – ekoigraonice, vrt, Smart Play te multimedijsku i soft play igraonicu, igralište sa ziplineom i Old Skool game lounge. Za revitalizaciju duha i tela svakodnevno vam se nude programi Stay Fit s brojnim sportskim aktivnostima te Sun & Spa – oaza wellnessa u autentičnom mediteranskom okruženju s posebnim tretmanima za potpuno opuštanje. Možete se razgibati u V Sport Parku s multifunkcionalnim igralištima, kao i na biciklima i sportovima u vodi.

Nema brige ni za kućne ljubimce – Wow Wow Pet Friendly Holiday program nudi im snack, igračku i posudice. Dobijate i Wow Wow destinacijski vodič u kojem možete pronaći sve pešačke, turističke i hiking ture, kao i druge sadržaje koje možete istraživati zajedno s četveronožnim prijateljem. Tu je i popis pouzdanih lokalnih veterinara, čak i frizera i fotografa.

Učitati još
Zatvori