Ostrvo u obliku delfina je čudo prirode koje se retko viđa
Ostrvo u obliku delfina je čudo prirode koje se retko viđa

Ostrvo u obliku delfina je čudo
prirode koje se retko viđa

Na spomen Italije većina ljudi pomisli samo na specifičan oblik ove države, ali Italija ima više od 80 predivnih ostrva i ostrvčića. Bilo da želite istražiti italijansku istoriju i kulturu ili ste u potrazi za peščanim plažama i čistim morem, na italijanskim ostrvima lepote ne nedostaje. Majka priroda voli da bude kreativna kada se radi o ostrvima. Nakon hrvarskog srcolikog Galešnjaka, u nastavku sledi definitivno jedan od najlepših koje ste do sada videli.

Suncem okupano osrtvo u obliku delfina

Otkrili smo jednu od najljepših lokacija za koju ne biste verovali da postoji. Ovaj veličanstveni prikaz prirodne zaigranosti nalazi se između Caprija i Positana i deo je klastera poznatog kao ‘Sirenusas’ ili ‘Gallos’. Najveći je u toj skupini i poznat je pod imenom Gallo Lungo. Ravna, široka stena koja na dnu osrtva pravi rep, dok tanja tačka na suprotnom kraju oponaša oblik delfinovog nosa.

Osim neobičnog oblika, ovo osrtvo ima i fascinantnu istoriju koja ga čini još intrigantnijim. Naziv ‘Sirenusas’ dolazi od italijanske reči sirene, a legenda kaže da su ta mitološka bića koristila ostrva kao svoje prebivalište. ‘Gallos’ dolazi od italijanske reči galli (petlovi).

Izuzetno privlačno osrtvo s fascinantnom istorijom jednostavno ostavlja bez daha. Međutim, ovo oku predivno osrtvo skriva mnogo tajni. Na njemu se kroz istoriju nalazio manastir, zatvor i stražarnica. Pritom, svakome je dopušteno plivati u vodama koje okružuju ostrvo, a samo je odabranim gostima dopušteno pristajanje i razgledavanje. Ako želite istražiti ovo osrtvo u obliku delfina bogate istorije, moraćete da ga iznajmite. Složićemo se da je pogled na ovo osrtvo ipak najljepši kada se gleda iz ptičije perspektive.

Učitati još
Zatvori