Odmor u planinskom okruženju borova sa Divčibara
Odmor u planinskom okruženju borova sa Divčibara

Odmor u planinskom okruženju
borova sa Divčibara

Alarm se polako pali svima nama koji do sada još nismo otišli na odmor. Ono što je dobra stvar jeste da nas uskoro očekuje par slobodnih dana povodom praznika Sretenje koje možemo da iskoristimo za lep ali i produktivan odmor. Povodom te prilike sprovodimo vas kroz Airbnb kućicu u prirodi, okruženu borovom šumom i nepreglednim prostranstvom regiona Divčibara.

Ovaj Airbnb nalazi se na čak 700m nadmorske visine što vam garantuje svež vazduh, izolovansot i prelep pejzaž. Takođe, smeštaj je relativno blizu onima koji putuju iz Novog Sada ili Beograda, a Divčibari (ukoliko budete imali sreće sa snegom) mogu da vam ponude odlične ski staze.

Svetao, prostran i cozy

Vlasnik ove kuće Filip, po zanimanju arhitekta, sam je dizajnirao i podigao kuću još tokom studija. Pre nego što je kuća pretvorena u Airbnb smeštaj, Filip i njegova porodica su stanovali u ovoj prelepo uređenoj planinskoj kući.

Za odličan odmor, veoma je bitan i sam unutrašnji enterijer smeštaja. Za ovu priliku odabrali smo svetao i prostran Airbnb, skandinavskog uređenja sa nežnim bojama u kombinaciji sa drvetom i ciglom.

Kako bi vam boravak bio što bolji, domaćini su se postarali da u njihovoj kući imate sve što vam je potrebno kako biste se osećali kao kod kuće.

Smeštaj poseduje tri spavaće sobe, dve od tri poseduju bračni krevet, dok je treća namenjena deci sa krevetima na sprat. Broj spavaćih soba čini je pogodnom za boravak bračnog para sa decom, ili više prijatelja koji mogu zajedno da planiraju aktivnosti i odmaraju u društvu.

Pored spavaćih soba, kuća poseduje kupatilo i prostranu kuhinju sa trpezarijom, kao i mali ali kompaktan radni kutak.

Romantična terasa

Za sve one koji vole da prave romantične večere sa prijateljima i porodicom u prirodi, ovo bi bio još jedan razlog zbog kojeg bi trebalo da razmotrite posetu kolibi. Velika terasa sa drvenim nameštajem i dugačkim stolom pogodnim za ručavanje, nude vam sve što je potrebno za potpun doživljaj.

Kako je čitava kuća okružena prirodom, svaki vaš poduhvat u prirodi biće uspomena za sebe.

Okružite se svežim vazduhom i zelenilom

Kako svaki odmor zahteva i odmor od gužve, gradskog vazduha i užurbanosti koja se neminovno rađa u nama svakog jutra, bitno je da naše odredište koje odaberemo za odmor bude sve suprotno navedenom.

Najbitniji kriterijum kojim se vodimo kada biramo domaći Airbnb smeštaj jeste, da na mestu koje vam preporučemo zaista možete da se resetujete. U suprotnom, odmor se ne završi kao pravi odmor.

Ukoliko ste u potrazi za ovim pravim odmorom, u ovom šumskom ambijentu, okruženom malim potočićima i rečicama, ćete sigurno uspeti da pronađete svoj mir.

Detaljnije informacije možete pronaći na Airbnb sajtu, a mi vam savetujemo da svoje termine rezervišete na vreme jer je ovaj domaćin veoma popularan.

Foto: Filip Jelić, Airbnb

Učitati još
Zatvori