Novi hotel u Njujorku na Petoj Aveniji koji želimo da posetimo
Novi hotel u Njujorku na Petoj Aveniji koji želimo da posetimo

Novi hotel u Njujorku na Petoj Aveniji
koji želimo da posetimo

Njujork može da se pohvali novim hotelom koji se nalazi u samom centru grada, u ulici 1 West 28th Street, tačnije, popularnoj Petoj Aveniji. Delu grada u kom su snimane omiljene scene iz najrazličitijih filmskih ostvarenja. Delu grada koji prenosi šarm Njujorka kao ni jedan drugi. Hotel nosi naziv, simbolično, po kvartu u kom se nalazi. The Fifth Avenue Hotel, trenutno predstavlja svedočanstvo o eri elegancije i prefinjenosti kako u arhitekturi, tako i u uređenju enterijera i usluzi. Smešten u prestižnom delu Njujorka, ovaj hotel odmah po svom otvaranju koje se dogodilo upravo ove godine u oktobru, predstavlja bogatu istoriju grada. Deluje kao primer evolucije društva i arhitekture uopšte. Kada budete zavirili u njegove prostorije, biće vam jasno zbog čega tako mislimo.

Luksuz koji želimo da doživimo

Hotel je definitivno spoj nekadašnje retro čarolije Njujorka uz mnoštvo modernih sadržaja. Arhitektura hotela predstavlja raskoš u samom centru grada. Sa elegantno ukrašenim fasadama, veličanstvenim stepeništem na samom ulazu i luksuznim enterijerom, za samo mesec dana očarao je goste iz čitavog sveta. Zahvaljujući svom gostoprimstvu, već po svom otvaranju, Fifth Avenue Hotel postao je središte društvenih i kulturnih okupljanja u Njujorku. Privlačna lokacija hotela učinila je da postane fokus visokog društva. Mesto je okupljanja za značajne goste koji su u potrazi za luksuznim smeštajem, ali vibracijama Pete Avenije.

Fifth Avenue Hotel definitivno prikazuje poseban šarm Njujorka. Sam enterijer najviše podseća na vremena šezdesetih godina. Prilagođavajući se promenljivim potrebama svojih gostiju, hotel predstavlja savršeno jedisntvo savremenog i prošlog vremena. Očuvanjem autentične arhitekture Njujorka, hotel je obezbedio sebi status jendog vida spomenika iz prošlosti. Pružajući pogled na grandioznost grada koja se može osetiti i na svakom koraku.

Nekada Nacionalna banka – Danas grandiozni hotel

Zgrada hotela doživela je svoj drugi čin. Ova veličanstvena arhitektonska tvorevina, nekada je predstavljala Drugu nacionalnu banku u Njujorku, koju su dizajnirali McKim, Meade and White 1907. godine. Međutim, legat Fifth Avenue Hotela ne ogleda se samo u njegovoj spoljnoj strukturi. Energija njegovih zidova priča priču o evoluciji grada tokom kog je Njujork bio metropolitanski centar iz 19. veka, pa sve do društva koje poznajemo danas. Dakle, pored njegovog upečatljivog i glamuroznog izgleda, ali i primamljive lokacije, ovaj hotel poseduje i istorijsku pozadinu. Bilo da se divite njegovom arhitektonskom sjaju ili nekadašnjoj ulozi u društvenom tkivu grada, Fifth Avenue Hotel predstavlja simbol neprolazne elegancije. Kako godine prolaze, ovaj istorijski spomenik i dalje stoji ponosno, svedočeći o izdržljivosti bogate istorije Njujorka uz dozu savremene privlačnosti i elegancije. Ukoliko uskoro budete imali prilike da posetite Njujork, definitivno savetujemo da posetite ovaj hotel. U službi gosta ili prolaznika, na vama je da odlučite. Verujemo da ćete tek tada uspeti da osetite svu veličinu i značaj koji ovaj hotel poseduje.

Učitati još
Zatvori