Najlepše knjižare na svetu koje vredi posetiti

Najlepše knjižare na svetu
koje vredi posetiti

Obožavamo da putujemo, a posebno da posećujemo zanimljive lokacije koje nisu prepune turista. Pre svakog putovanja, potrebno je napraviti određeni plan i program i istražiti mesta koja se isplati posetiti. Potrebno je zaobići mesta koja su zamka za turiste i doživeti lokalni duh grada u kojem se nalazimo. Veliki gradovi su prepuni specijalizovanih mesta na kojima možemo kupiti unikatan komad, koji će nam ostati kao uspomena. Posebno se ističu knjižare, koje u svojoj ponudi imaju dizajnirane zbirke knjiga, koje se isplati imati. Osim toga, mnogo popularnih knjižara ima zanimljive lokacije i enterijer koji će nas inspirirati. Izdvojili smo najlepše, koje zaista vredi posetiti.

Daunt Books

Reč je o knjižari koja se nalazi u Londonu. Engleska metropola poznata je po specijalnim mestima u kojima ljubitelji umetnosti i književnosti mogu naći doslovno sve. Među tim lokacijama, smestila se i Daunt knjižara. Ova knjižara u ponudi ima razne naslove, a osim toga često organiziraju predstavljanje knjiga i book festivale na kojima možete upoznati brojne autore. Knjižara, koja osim knjiga, u ponudi ima i odlične suvenire, poput krpene torbe ili bookmarka, je nezaobilazna stanica grada Londona.

Lello e Irmao

Ova knjižara nalazi se u Portu. Potro je gradić na obali Portugala koji je postao nezaobilazna turistička destinacija Portugala. Reč je o romantičnom gradu koji se, osim lepog izgleda, može pohvaliti i bogatom istorijom. Poznat je po tome jer je inspirirao britansku autoricu J.K. Rowling na pisanje romana o Harry Potteru. Posebno je ulogu inspiracije odigrala upravo ova knjižara. Enterijerom podseća na školu za veštičarenje Hogwarts. Čim uđete primijetićete specifične stepenice koje neodoljivo podsećaju na one čarobnjačke.

Notting Hill Bookshop

Ponovo se vraćamo u London, ali ovaj put u romantičnu četvrt Notting Hill. Nije potrebno dodatno pisati o četvrti koja je poslužila kao lokacija za snimanje brojnim filmovima. Četvrt se može pohvaliti i popularnim sajmom antikviteta, u ulici Portobello, koji vredi posetiti. No, u blizini ulice smestila se malena, romantična knjižara u kojoj se snimao film s Hugh Grantom i Juliom Roberts. Knjižara se može pohvaliti popularnim naslovima i dizajniranim suvenirima koji će vas uvek podsećati na ovo prekrasno mesto.

Armchair Books

Knjižara, koja se nalazi u Edinburghu, drevnom domu prodavača knjiga. Iz ove knjižare puca prekrasan pogled na dvorac, koji ovom mestu daje dodatnu dozu mistike. Kada uđete u ovu knjižnicu osetite miris starine i istorije jer je reč o kultnom mestu. Na podu su stari tepisi, a na policama stare korištene knjige. Ovde možete pronaći dela s viktorijanskim crtežima i stare romane koji se više ne mogu kupiti na klasičnim mestima. Mesto, koje odiše starinom i rabljenim knjigama, uvući će vas u tajnovitost prekrasnog grada koji se smatra jednim od najlepših u Evropi.

Le Bal Des Ardents

Popularna knjižara smestila se u centru francuskog grada Lyona. Čitajući komentare na Trip Advisoru dolazimo do zaključka kako je reč o zaista posebnom mestu. Knjižara ima koncept u kojem se ne prodaju poznati autori, već sarađuje isključivo s malim i nezavisnim autorima. Osim toga, može se pohvaliti svojim specifičnim izgledom koji vas osvoji odmah na prvu. Mesto, koje na jedan način spaja tradicionalno i moderno. Najbolje je da je posetite odmah ujutro jer je kasnije prebukirana brojnim posetiocima.

The Corner Bookstore

Reč je o knjižari koja se nalazi u New Yorku. Knjižara koja je zadržalo romantičnu i toplu notu među velikim zgradama i brojnim korporacijama. Ova knjižara kao da je stala u vremenu i prostoru. Ima specifičan enterijer koji osvaja odmah na prvu. Ponuda je raznolika i vlasnici žele obuhvatiti najbolje od svakog žanra. S obzirom na to ovde možete pronaći razne naslove, od dokumentarnih, istorijskih do fikcije. Knjižara ima odličnu ponudu kuvara, ali i edukativnih naslova o psihologiji i roditeljstvu.

Libreria Acqua Alta

Reč je o knjižari koja se smestila u gradu ljubavi, Veneciji. Venecija je sama od sebe dovoljno romantična i posebna, pa je u tom smislu ova knjižara must have mesto za posetiti. Knjižara se sastoji od niza prenatrpanih prostorija naslaganih od zida do zida s knjigama, časopisima, kartama i ostalim sadržajem. Zbog stalnih poplava Venecije, knjige su smeštene u vodootporne kante i gondole. Samo ima knjižare u prevodu znači – knjižara koja stoji na vodi. Specifično mesto, prepuno starinskih naslova i bogate istorije koje vredi posetiti.

Shakespeare and Company

Poznata knjižara smeštena u Parizu je nezaobilazna turistička atrakcija. Reč je o knjižari koja je uglavnom u svim travel vodičima. Bez obzira na njenu popularnost, uvek je vredi posetiti. Mesto koje ima dugu istoriju i brojne naslove. Osim toga, u sklopu knjižare je otvoren i coffee shop u kojem možete ispijati vrhunsku kafu dok čitate kupljene naslove. Ponuda je šarolika, a osim dobrih naslova, možete kupiti odlične suvenire. Posebno bismo istaknuli krpenu torbu, s ilustracijom poznatog mesta, koju vredi imati.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori