Vodimo vas do marsovske kolonije Bliskog Istoka – u Memories Aicha Luxury Camp unutar Vadi Rum pustinje
Vodimo vas do marsovske kolonije Bliskog Istoka – u Memories Aicha Luxury Camp unutar Vadi Rum pustinje

Vodimo vas do marsovske kolonije Bliskog Istoka – u Memories Aicha Luxury Camp unutar Vadi Rum pustinje

Ovog puta odlučili smo da svoj #travelbucketlist usmerimo za nijansu istočnije u nešto toplije krajeve, nalazeći magičnu Marsovsku koloniju na planeti Zemlji, u srcu jedne od najlepših jordanskih pustinja. Zavirite s nama u jednu od najmagičnijih tajni Bliskog Istoka, Memories Aicha Camp u Vadi Rum pustinji.

Zvezdani ratovi i blago Vadi Rum pustinje


Naime, Memories Aichaluxury camp uzima mesto u jednoj od najspecifičnijih pustinja Bliskog Istoka, Vadi Rum pustinji. Ovaj istočnjački biser poznat je po svom pesku,  jarko crvenkaste boje koja neverovatno podseća na područije naše susedne planete, Mars. Za razliku od ostatka jordanskih pustinja sačinjenih od peščanih dina, Vadi Rum sastoji se od peščanih dolina koje se protežu od samog Severa ka Jugu zemlje, nalazeći se na neverovatnih 900 metara nadmorske visine. Ulaskom u srž ove pustinje možemo pronaći drevne crteže i natpise nekadašnjih stanovnika ovog predela.

Ovaj tajnoviti jordanski dragulj poslužio je i filmskoj ekipi poznatog filma Star Wars, gde su proveli tri nedelje snimajući neke od scena devetog dela poznate zvezdane sage, The Rise of Skywalker. Ova pustinja predstavlja apsolutni favorit Holivudske filmske industrije te je doprinela snimanju mnogobrojnih poznatih filmova kao što su : Dune, Aladin, Lawrence of Arabia i mnoštvo drugih. Zbog svojih hladnih noći istaknutih prepunim zvezdanim nebom dobila je epitet i Mesečeve doline

Magična oaza Memories Aicha Luxury Camp-a


Ovaj bajkoviti resort nalazi se na 4.4 km od istorijski bogatog grada Jordana, Petre. Sastoji se od pedeset pet jedinica za prenoćište, smeštenih u srcu Vadi Rum pustinje, koje se dele u četiri prestižne kategorije ubrajajući raznolike luksuzne svitove i noćenja pod orijentalnim kampovskim šatorima. Toplinu Bliskog Istoka ovaj luksuzni resort preneo je kroz svoj pristupenterijeru i dizajnu istog, koristeći raskošni nameštaj arapskog stila uz detalje pretežno narandžastih, žutih i crvenih tonova nalazeći svoju inspiraciju u dragocenom pesku pustinje koja ga okružuje. U sklopu svojih nezaboravnih arapskih noći bićete lično posluženi doručkom i večerom, pažljivo napravljenim s mnoštvom tradicionalnih sastojaka, od strane starosedelačkog osoblja, beduina.

Noć pod zvezdama u Panoramic Luxury Suite-u


Naš favorit ovog resorta predstavlja Panoramic Luxury Suite koji nudi svemirski doživljaj romantične noći pod zvezdanim nebom i najsavršeniji pogled toplih zalazaka arapskog područja. Otvoreni nebeski koncept ovih romantičnih suit-ova nastao je iz verovanja Jordanskih starosedeoca da ukoliko ne znaš pravilno da gledaš u otvoreno pustinsko nebo, prateći pogrešne zvezde možeš veoma lako da zalutaš, te su nam na ovaj način približili fokus na prelepo pustinsko nebo bogato zvezdama.

Ove prebivališne jedinice prostiru se na čak 340 kvadratnihmetara i jedan suit može primiti dva gosta. Jordanski favorit obezbeđen je bračnim krevetom, proizvodima za negu kože poreklom iz Mrtvog mora, klima uređajem, tradicionalnim Jordanskim toplim tušem i mnoštvom beneficija koje će vaš boravak na ovoj destinaciji učiniti nezaboravnim.

Memories Aicha Luxury Camp
@aichaluxury

Marsovski safari


Za sve ljubitelje avanture i dinamičnih putovanja ovaj resort pripremio je i bezbroj tura nudivši obilazak magične pustinje koja ga okružuje. Safari ture resortnim džipovima predstavljaju najbrži način obilaska ove Marsovske kolonijeuz posetu čak 19 ponuđenih arheoloških nalazišta. Edukativni arheološki obilasci mogu trajati od dva do dvadesetčetiri sata zavisno od broja odabranih drevnih nalazišta. Nešto kraći, jednosatni obilazak, čine ture jahanja kamila koje doprinose potpunom doživljaju tradicije ovog arapskog područja. Za nijansu opuštenija vrsta ture jesu pešačke ture unutar unapred istraženog dela pustinje u društvu druželjubivih starosedeoca ovog magičnog predela.

Beduinska večera


Gurmanski dragulj Jordanskog područja krije se u tradicionalnim receptima i pripremi drevne večere beduina. Posle dinamičnog dana provedenog kroz Marsovski Safari i mnoštvo edukativnih obilazaka ovog misterioznog područja, vreme je za pravo blago jordanske kuhinje. Tradicionalna Beduinska večera sastoji je od jagnjećeg mesa, povrća i mnoštva aromatičnih začina prenoseći pikantnost arapske kuhinje pripremljene na jedinstven način. Tok pripreme sastoji se od premeštanja hrane u posebne tepsije, pokrivanja istih i zatim zakopavanja u pesak. Na mesto zakopane hranepostavljaju se žarovi koji održavaju toplotu potrebnu ovom specijalitetu. Nakon 60 minuta, pripremljeno jelo se otkopava te je ovaj tradicionalni specijalitet spreman za serviranje i večera može da počne. Bliski istok nas je još jednom očarao svojom magijom.

Foto: Instagram / @aichaluxury

Učitati još
Zatvori