Jedna od najlepših planinarskih staza u Hrvatskoj idealna je za vaš idući vikend izlet

Jedna od najlepših planinarskih staza u Hrvatskoj idealna je za vaš idući vikend izlet

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nevena Rendeli (@nevenarendeli)

Istra je regija koja zaista ima sve. Od pitoresknih mestašaca u unutrašnjosti do gradova na obali, zadivljujuća priroda, čisto more, bogata kulturna baština i neopisivo dobra hrana i vino samo su neki od razloga zašto volimo Istru.

Za koji god tip odmora da se odlučite, u Istri ćete pronaći ono što tražite. Zapravo, svaki odlazak u Istru možete iskoristiti za nešto drugo – istraživanje starogradskih jezgara istarskih gradova, bili oni uz more ili na brežuljcima u unutrašnjosti; opuštanje u wellnessu istarskih hotela, a leti uz more; uživanje u istarskoj kuhinji i vinima ili pak istraživanje prirodnih lepota.

Otkrijte mističnu ljepotu Istre na stazi sedam slapova

Uvek je idealno vreme za istraživanje prirodnih lepota Istre, a ukoliko ste ljubitelj netaknute prirode i volite da planinarite, onda bi svakako trebalo da se upoznate sa stazom „Sedam slapova”. Radi se o najlepšoj i najatraktivnijoj planinarskoj stazi u Istri koja će vam pokazati svu njenu mističnu lepotu.

To je kružna staza koja počinje i završava se u Buzetu (pokraj Istarskog vodovoda), a neki njeni delovi prolaze kroz razigrana korita reke Mirne i rečice Drage, u kojima je voda oblikovala jezerca, brzake i slapove. Putem ćete, osim sedam slapova, obići neka napuštena istarska sela, naići na okna starih rudnika uglja, Napoleonov most i proći kroz Kotle, obnovljeno staro selo koje je poslednjih nekoliko godina postalo popularno izletište. U Kotlima se nalazi i restoran gde možete da predahnete, nešto pojedete i popijete pre nego što nastavite dalje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zlatko OS (@zlatkof1974)

Uživajte u nezaboravnim prizorima

Ukupna dužina staze Sedam slapova iznosi 13,5 km, a za njen obilazak, bez zaustavljanja i pauza, dovoljno je pet sati. Staza je idealna kako za aktivne, tako i za malo manje aktivne pešake. Najteži delovi puta osigurani su kanapima koji olakšavaju uspon, ali nije ništa strašno što bi vam, ukoliko ste u prosečnoj kondiciji, predstavljalo problem. Obujte prikladnu obuću i uživajte u nezaboravnim prizorima!Detaljnu rutu staze možete pronaći ovde.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra (@lapetrarca)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adventures Balkan (@adventuresbalkan)

Detaljnu rutu staze možete pronaći ovdje.

Foto: Instagram (naslovna fotografija: @nevenarendeli & @boky_digital)

Učitati još
Zatvori