#travelwish: Vekovima stare hacijende u Meksiku koje želimo da posetimo
#travelwish: Vekovima stare hacijende u Meksiku koje želimo da posetimo

#travelwish: Vekovima stare hacijende u
Meksiku koje želimo da posetimo

Hacijende Finca El Fortín Hacienda Santa Cruz su dva izuzetna imanja smeštena u srcu slikovitog pejzaža Meksika gde se živopisna priroda ovog podneblja susreće sa nasleđem poljoprivredne tradicije koju smo nekada imali prilike da gledamo samo u, recimo, meksičkim serijama. Ova dva imanja, prožeta istorijom, prirodnom lepotom, poljoprivrednom veštinom, od šesnaestog veka kada su nastala pa sve do danas služe kao svedočanstvo o harmoničnom suživotu čoveka i prirode.

Finca El Fortín, sa svojim valovitim nepreglednim poljima i bujnim zelenilom specifičnim za ove krajeve, prikazuje lepote ovog kraja. Vazduh je ispunjen slatkim mirisom useva, a simfonija prirode prati svaki korak kroz pažljivo negovana polja. Ovde, predanost farmera je podjednako opipljiva kao i bogato zemljie. El Fortín hacijenda definitivno predstavlja jedan potpuno drugačiji vid putovanja. Seosko iskustvo, priroda koja se ne sreće često, estetika koja osvaja svačija srca.

Harmonija, rustičnost i priroda

Sa druge strane, Hacienda Santa Cruz predstavlja i veličanstveni spoj tradicije i tradicionalne estetike Meksika. Sa svojom impozantnom arhitekturom i istorijama koje se više ne grade definitivno je arhitektonski svedok izdržljivosti tog vremena. Hacijenda zrači osećajem nekadašnjeg meksičkog šarma, pozivajući posetioce da se urone u odjeke prošlog vremena. Dok lutate njenim prostranim dvorištima, gotovo možete čuti priče porodica koje su obrađivale ovu zemlju vekovima.

Zajedno, Finca El Fortín i Hacienda Santa Cruz čine harmoničan duo. Svaki deo od ova dva imanja doprinosi svojom jedinstvenom čarolijom regije. Farme ne samo da održavaju egzistenciju onih koji se brinu o njima, već doprinose i širem mozaiku poljoprivrede u regionu. Priča ovih imanja je priča o otpornosti, starateljstvu i duboko usađenoj vezi sa zemljom. Kao turista ili posetilac dobijate novo, drugačije, unikatno iskustvo. Bez obzira na nivo luksuza kom težite, ovo odmaralište može definitivno da učini sve da se osećaju prijatno i dobrodošlo.

Poseta ovim imanjima nije samo putovanje kroz polja i hacijende – to je putovanje kroz vreme i tradiciju. Definitivno predstavlja priliku da svedočite plesu između ljudske inventivnosti i blagodeti prirode. Bez obzira da li se nalazite među širokim poljima Meksika ili šetate kroz istorijske hodnike hacijende, iskustvo će sigurno ostaviti neizbrisiv trag, posebno zbog negovane tradicije koja se nalazi u svakom ćošku ove hacijende.

Foto: Instagram // @casitamx

Učitati još
Zatvori