Imamo predlog za last minute letovanje u Grčkoj – destinacije iz poznatih filmova
Imamo predlog za last minute letovanje u Grčkoj – destinacije iz poznatih filmova

Imamo predlog za last minute letovanje u Grčkoj – destinacije iz poznatih filmova

Ukoliko ste, kao i mi, zaljubljenik u filmove grčku kulturu, onda se možemo složiti da bi spajanjem te dve ljubavi predstavljalo savršeno putovanje. Upravo vođeni tim razmišljanjem, podsetili smo se holivudskih ostvarenja koja su odabrala upravo Grčku – bilo njen kontinentalni ili ostrvski deo – kao scenografiju za dramatične, uzbudljive i zabavne priče. Zato, ukoliko još niste isplanirali letovanje za ovu sezonu, možda vam kao last minute inspiracija mogu poslužiti upravo omiljeni filmovi.

before midnight

Skijatos, Mamma Mia!

Verovatno da ne postoji letnji mjuzikl kojem se češće vraćamo od filma Mamma Mia! pa ga zaista možemo smatrati comfort ostvarenjem kao retko koje drugo. Zato, ako maštate o podjednako uzbudljivoj letnjoj avanturi, sa podjednakom količinom ABBA pesama u pozadini, Skijatos je the place to be– upravo jer su Meryl Streep, Pierce Brosnan i ostatak izvanredne ekipe ovde snimili neke od scena iz filma. Ostrvo se nalazi u Egejskom moru, a poznato je po noćnom životu pa zato polažemo nade da ćemo i mi doživeti nezaboravnu letnju romansu poput one koju pronalazi mlada junakinja.

Kalamata i Pilos, Before Midnight 

Za nepopravljive romantičare, Before trilogija je sveto filmsko trojstvo. Osim toga, tri filma predstavljaju neprevaziđene razglednice nekih od najlepših evropskih destinacija – najpre Beča, a onda i Pariza. Za treći (i poslednji?) nastavak, reditelj Richard Linklater odabrao je obalu Peloponeza i južnu Grčku kako bi predočio treću fazu u odnosu dvoje glavnih junaka, Jesse i Celine. Njih dvoje, zajedno sa porodicom, obilaze mesta poput gradova Kalamata i Pilos, oba smeštena u pređašnjoj regiji Mesenia. Ove lokacije, iako nisu nužno najpopularnije među turistima, jedno su od skrivenih dragulja Grčke, a obiluju kulturnim nasleđem i mirnim plažama.

Spetses, Glass Onion: Knives Out

Za drugi nastavak Glass Onion sage, produkcija je odlučila da scene enterijera snima u Beogradu, dok su eksterijeri usnimljeni u Grčkoj – konkretno, na ostrvu Spetses, smeštenom u Mediteranskom moru. Ova jedinstvena destinacija prepoznatljiva je po jedinstvenoj arhitekturi, bogatoj istoriji i kulturi. Ostrvo je poznato i po svojoj car-free ideologiji, pa vožnja privatnih automobila nije dozovljena u velikom delu ostrva (ali je dostupan lokalni taksi prevoz). Zanimljivo je i to da je, osim Glass Onion: Knives Out, na ostrvu snimljen i film The Lost Daughter, rediteljski prvenac Maggie Gyllenhaal, zasnovan na priči Elene Ferante.

Foto: IMDb / Unsplash / Instagram

Učitati još
Zatvori