Pronašli smo još jedno must-visit glamping imanje, ovog puta u blizini Homoljskih planina
Pronašli smo još jedno must-visit glamping imanje, ovog puta u blizini Homoljskih planina

Pronašli smo još jedno must-visit glamping imanje, ovog puta u blizini Homoljskih planina

Kampovanje je mnogima omiljena aktivnost tokom toplih dana. Konekcija sa prirodom i uživanje u miru našli su se na vrhu lestvice neophodnosti za uživnje. Međutim, nekim ljudima (čitaj: mnogima) zna da zasmeta oskudnost luksuza, ali bi svejedno želeli da uživaju u tom spoju sa prirodom. Zato glamping u Srbiji postaje sve popularniji način da provedete svoje slobodno vreme. Idealan balans između prirode i luksuza ogleda se upravo u ovoj vrsti kampovanja. Nedavno smo govorili o mestima na kojima možete glampovati, a ovog puta na listu nezaobilaznih avantura dodajemo novo imanje.

U blizini Petrovca na Mlavi, Homoljskih planina i Banje Ždrelo pronašli smo Capra glamping farm. Otkrivamo mesto u Srbiji koje morate posetiti, a koje spaja sve čari i užitke života u prirodi na jednom mestu, a zadržava nivo luksuza koji će vas odmah privući.

Capra glamping farm u Srbiji


Capra glamping farm je u blizini mnogih prirodnih lepota Srbije. Tako je okružena Homoljskim planinama, rekom Mlavom, a sa njom se nalazi tik uz Banju Ždrelo. Moglo bi se reći da predstavlja aktualizaciju termina odmor, a autom nije previše daleko od Beograda. Na njihovom profilu na Instagramu možete se susresti sa idiličnim fotografijama prirode, ali i predivnih domaćih životinja poput kozica, mačaka i pasa. Cela farma podržava i poštuje održive načine življenja. Začinsko bilje koje raste u okviru imanja zaliva se kišnicom, a postoji posebni sistem sakupljanja iste.

Na ovom imanju nalaze se tri smeštaja – Ljubav, Pepe i Boža. Dva od tri imena su ujedno i imena dve patuljaste kozice na imanju, tako da se može pretpostaviti njihovo poreklo. Smeštaj je eklektično uređen i u njemu preovladavaju zemljani tonovi. Iako je prirodni vibe dominanta u ovim prostorima, ipak postoji doza urbanosti. Moguće da taj osećaj proizilazi iz sveopšte pomame za bekstvom iz grada.

Bar u prirodi (Capra’s bar) će vas na nekoliko trenutaka poptuno izmestiti iz svakodnevice i gradske užurbanosti, a piće u harmoniji s prirodom nikada nije zvučalo primamljivije. Eklektično je uređena i Capra kuhinja, pa je tako ugođaj u potpunosti zagarantovan.

Capra puts glam in camping

Putne torbe vam mogu biti mnogo lakše, imajući u vidu da na Capra glamping farmi već imate kupatila snadbevena kozmetikom. U to spadaju sapuni, šamponi, kupke i losioni za telo. Glam kampovanje ćete doživeti u svom punom sjaju, sudeći po enterijeru ovog kampa, a i po luksuznosti kupatila. Idealan balans izmeđi čari prirode i udobnosti – u oazi mira i čistog vazduha pronaći ćete luksuz koji nije tipičan za ovakvu vrstu provoda.

Foto: Instagram: @capra.glampingfarm

Učitati još
Zatvori