Solun je must-visit mesto ovog leta: Popisali smo ultimativne barove
Solun je must-visit mesto ovog leta: Popisali smo ultimativne barove

Solun je must-visit mesto ovog leta:
Popisali smo ultimativne barove

Letovanje u Grčkoj predstavlja zonu komfora koju zasigurno nećemo menjati. Nedavno smo govorili o manje poznatim grčkim ostrvima koje morate posetiti ove sezone, a pisali smo i o ostrvu Milos kao ultimativnoj (a pomalo zanemarenoj) destinaciji za letovanje. Bezbroj puta ste čuli frazu Svi putevi vode u Rim, međutim, kako je Grčka čest izbor za odmor na domaćem terenu, nekako se ipak čini da Svi putevi vode kroz Solun. Ukoliko ste planirali letovanje u Solunu ili pak kratko zadržavanje, sastavili smo mini nightlife vodič i popisali ultimativne barove koje morate posetiti.

/ La Sirena /

Ukoliko ste ljubitelj koktela i takosa, imamo pravo mesto za vas. La Sirena ovog leta radi tek posle 18 časova, ali to ne sprečava ovaj kultni bar da se drži visoko na must-visit lestvici solunskog noćnog života. Na ovom mestu se spaja grčki i meksički vibe, a urban & stylish enterijer doprineće veoma dobrom raspoloženju. La Sirena se izdvaja kao sjajan izbor ukoliko ste u potrazi za idealnim letnjim barom u srcu Soluna.

Lokacija: Fasianou 1-2, Thessaloníki 54625

/ Kafodeio /

Bar koji je nedavno napunio 22 godine ispostavio se kao odlična stanica za dnevni i noćni provod. Prilikom ulaska u ovaj bar imaćete utisak da ste ušli u vremeplov. Naime, enterijer odiše spojem tradicije i luksuza, a upečatljivi kristalni lusteri su idealni za fotke za Instagram. Svakog četvrtka u ovom baru možete imati jedinstveno japansko iskustvo uz degustaciju japanskih pića i sušija.

Lokacija: Ελ. Βενιζέλου 45, Thessaloníki 54631

/ Skyline /

Da li ste nekada bili u baru koji se rotira? Ukoliko niste, pronašli smo idealnu destinaciju. Naime, renovirani Skyline bar se nalazi u srcu grada, na poslednjem spratu OTE Tower. Ovaj bar nudi fantastično iskustvo razgledanja Soluna tokom postepenog okretanja tornja koje traje sat vremena. Skyline je idealan i kao dnevno i kao noćno iskustvo, a u ovom baru možete izabrati neko od fenomenalnih vina iz njihove vinske karte i uživati u spektakularnom zalasku sunca.

Lokacija: Egnatia 154, Thessaloníki

/ Bohème /

Bar, restoran i mesto za okupljanje koje prestavlja idealnu opciju za dnevnu žurku i uživanje. Na njihovom Instagram profilu možete se upoznati sa različitim gastronomskim specijalitetima, kao i tradicionalnom mediteranskom kuhinjom. U večernjim časovima vas često očekuju DJ setovi, a sa lineup-om se takođe možete upoznati na njihovim društvenim mrežama.

Lokacija: Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 84, Pilaía, Thessaloniki, Greece 57001

/ Kitchenbar /

Ukoliko ste u potrazi za ultimativnim gastro iskustvom, Kitchenbar je vaša sledeća destinacija. Bilo da ste u Solunu na odmoru ili ste samo tu tokom jedne večeri, ovaj bar bi trebalo posetiti. Ukoliko bismo hteli da opišemo ovaj bar iskoristili bismo frazu sa njihovog Instagram profila: The most tasteful view in town. Broj za rezervacije takođe možete naći na njihovim društvenim mrežama.

Lokacija: β αποθηκη λιμανι Thessaloníki, Thessaloníki 54110

/ La Doze /

Boemski karakter i nezaboravan provod – La Doze bar se mora naći na vašoj listi nezaobilaznih solunskih barova. Žurke na otvorenom ili uživanje u piću u eklektičnom enterijeru – na vama je izbor. Imajte na umu da ovaj bar ne radi ponedeljkom. Jer, kako oni kažu, tada su na plaži.

Na spratu iznad ovog bara možete posetiti ultimativnu galeriju – TOSS GALLERY.

Lokacija: Vilara 1, Thessaloniki 546 25, Greece

Učitati još
Zatvori