Evropska skijališta na kojima će ove zime biti najbolja après-ski zabava
Evropska skijališta na kojima će ove zime biti najbolja après-ski zabava

Evropska skijališta na kojima će ove zime
biti najbolja après-ski zabava

Za mnoge fanove skijanja, sastavni deo svakog dana na skijalištu uključuje i nezaobilaznu zabavu nakon akcije na planini. Neka popularna skijališta imaju restorane i barove uz stazu, dok ih je većina ipak smeštena na samom dnu. Nakon zadnjeg spusta u danu, za većinu je pravilo sesti i ugrejati se uz koje piće, zalogajčić, muziku i dobro društvo. Dok su za neke odmor u hotelu, topla kupka, sauna i večera najbolji način odmora i pripreme za novi dan, za druge pak opuštena druženja nakon skijanja često prerastaju u najbolje zabave u godini. Donosimo nekoliko evropskih skijališta koja garantiraju nezaboravnu après-ski avanturu tokom cele skijaške sezone 2023.

skijališta
skijališta

Val Thorens

Destinacija koja je gotovo jednako poznata po besprekornim skijalištima i genijalnim barovima, restoranima i noćnim klubovima, francuski je skijaški resort Val Thorens. Bele padine danju pružaju nezaboravna iskustva na snegu, dok se i noći jednako dugo pamte. Klubovi dovode najveća svetska DJ imena, a zabava traje do ranih jutarnjih sati.

skijališta
skijalista

Val d’Isere

Još jedan skijaški resort u francuskim Alpama koji nudi vrhunsku zabavu je Val d’Isere. Nalazi se blizu granice s Italijom, a okuplja skijaške entuzijaste iz cijelog sveta. Val d’Isere već u 16 sati započinje sa razuzdanim zabavama, dok barovi, restorani i klubovi imaju saksofoniste, plesačice i pevače koji zabavljaju goste tokom dana i noći. Za dnevnu zabavu najpopularnije su terase barova sa grejanjem, a neka od najpoznatijih, već kultnih odredišta za après-ski zabavu su Cocorino, Dick’s Tea Bar, Banane i B’Bar Val d’Isère.

Livigno

St. Moritz

St. Moritz je jedna od najpopularnijih švajcarskih, evropskih, ali i svetskih skijaških destinacija. Prošle je godine čak proglašen najboljim skijalištem na svetu za 2022. godinu prema izboru čitatelja Condé Nast Travelera. Osim po luksuznim hotelima, poznat je i po brojnim raznovrsnim zimskim sportovima, poput pola i kriketa na ledu, curlinga, golfa, boba i mnogih drugih. Švajcarsko skijalište luksuzom i ekskluzivom privlači mnoge turiste i znatiželjnike, ali prvenstveno ljude koji od zimskog odmora očekuju samo najbolje. Barovi sa terasama za sunčanje, poznati lounge barovi, luksuzni lokali i oni s živom muzikom, kao i klubovi u kojima se cele noći pleše, čine St. Moritz jednom od najpoželjnijih destinacija na snegu.

Najpoznatiji hotel koji je zimski dom mnogih poznatih je Badrutt’s Palace, a popularna mesta za zabavu su Schneebar Pirates on the Rocks, The Roo Bar i Sternbar Marguns, koji nude sve od sunčanih terasa sa lounge barom, živu muziku i najbolje plesne podijume.

St. Anton

Jedno od najpoznatijih austrijskih skijaških odredišta, Saint Anton am Arlberg nalazi se u okviru tirolskih Alpa. Poznato je kao ulaz u skijašku regiju Arlberg i često se naziva „kolevkom alpskog skijanja“, ali jednako je poznato i po živahnoj sceni nakon skijanja. Après ski je u St. Antonu poput mesta gde ćete naučiti sve o pravoj austrijskoj ludnici – nakon (ili možda umesto) dana na snegu očekujte krcate terase u stilu pivnica i narodnu muziku uživo. Naime, zabava ovde počinje već od 11 ujutru! Après ski scena ovde je jedna od najpoznatijih, a često proglašavana i najboljom u Evropi.

Tekst je preuzet sa sajta Journal.hr

Foto: Pexels, Unsplash, iStock

Učitati još
Zatvori