Đir po Crnoj Gori: Gde pijemo dobru kafu u Herceg Novom?
Đir po Crnoj Gori: Gde pijemo dobru kafu u Herceg Novom?

Đir po Crnoj Gori: Gde pijemo dobru
kafu u Herceg Novom?

Imate visoke kriterijume kada je u pitanju kafa? Ako leto provodite u Herceg Novom, otkrićemo vam tajnu – iako ste na odmoru, ne morate se odreći svojih omiljenih rituala. Moći ćete da birate, jer su na našoj mapi čak četri kafeterije u kojima se pije kafa najboljeg kvaliteta. Vrednost svakog zrna kafe, najfinije single origin vrste koje dolaze iz udaljenih zemalja, kombinacija veštine barista i savremenih tehnologija stvara pravu alhemiju u svakoj šoljici kafe koju na ovim lokacijama možete popiti.

Skrenite sa uobičajene staze, i pratite nas.

Fabrika Coffee

Ulazimo u stari grad iz pravca čuvene Gradske kafane. Zatim silazimo niz prve stepenice sa desne strane i stižemo do Fabrike – ne samo prvog specialty coffee shop-a otvorenog u Herceg Novom, već i do prave male skrivene oaze. Sa sigurnošću možemo reći, da su najviše doprineli tome ljudi koji stoje iza ove priče. Mladi par, Nikola i Anđela, plene energijom i nesvakidašnjem pristupu ovom poslu.

Fabrika Herceg Novi
Fabrika Herceg Novi

Ovde ćete pronaći sveže prženu kafu koja se sastoji od pažljivo odabranih sorti arabike i robuste. Svaka šoljica kafe pripremljena je s ljubavlju i strašću, pružajući neponovljivo i nezaboravno iskustvo. Osim dobre kafe, u ponudi su i slatka i slana peciva. Ono što ovo mesto čini posebnim je bašta, u čijem srcu se nalazi veliko drvo magnolije, koje pravi debeli hlad, pa je ispijanje kafe prijatno u bilo koje doba dana.

Fabrika Herceg Novi
Fabrika Herceg Novi

Coffee Novi

Na kratko ćemo izaći iz starog grada, jer Coffee Novi, koji se nalazi preko puta hercegnovske opštine, izmamio je sve naše simpatije. Ovi zaljubljenici u dobru kafu, dolaze iz Moskve i očaraće vas svojim znanjem i profesionalnošću. Iskustvo, drugačije od onog viđenog na našim prostorima, želja da približe lokalnom stanovništvu i turistima svoju tradiciju, ne zaboravljajući sve lokalne kvalitete. Njihov shop krase umetnine lokalnog brenda, a na meniju našla se balkan kafa koju čine espresso i rakija.

Coffee Novi Herceg Novi
Coffee Novi Herceg Novi

Još nešto nas je oduševilo – oni ne prodaju vodu, postoji mala česma sa filtriranom vodom i svi su dobrodošli da se posluže. Za kraj, ako ste u prolazu, i žurite na plažu, uz to-go cups ostvarujete 10% popusta.

Coffee Novi Herceg Novi
Coffee Novi Herceg Novi
Coffee Novi Herceg Novi
Coffee Novi Herceg Novi
Coffee Novi Herceg Novi

Kafeterija

Poželeli smo dobru kafu sa pogledom na more, a gde drugo nego na Škveru. O Kafeteriji, ovom svima poznatom brendu ne moramo previše da pričamo. Kvalitet je konstanta, bez obzira na to gde se nalazi. Ljubitelji ovog brenda već znaju šta ih očekuje, dok će svi posetioci Herceg Novog teško promašiti ovu neodoljivu lokaciju. Sigurni smo da nećete propustiti priliku da ovde guštate.

Kafeterija Herceg Novi
Kafeterija Herceg Novi

Koffein

Krećemo sa Škvera, stepenicama ka starom gradu, gde nailazimo na novootvoreni Koffein. Još jedan brend, svima dobro poznat po kvalitetu, ima posebno mesto u srcu mnogih. Bez obzira da li je jutro ili veče, očekuje vas dobra atmosfera.

Definitivno da ovde nećemo samo svratiti na jutarnju kafu, već ćemo ih obići i u večernjim časovima. Uz kafu ili neko drugo piće, provod u Koffeinu na primorju je zagarantovan. Ne sumnjamo da ćete piti dobru kafu ovog leta, i jedva čekamo da čujemo koja će lokacija osvojiti vaše simpatije.

Koffein Herceg Novi
Koffein Herceg Novi
Koffein Herceg Novi
Koffein Herceg Novi
Koffein Herceg Novi

Foto: Jelena Čejović Vukčević

Učitati još
Zatvori