Da li ste znali da od sada odmor možete da provedete u vili Don Vita Corleonea?
Da li ste znali da od sada odmor možete da provedete u vili Don Vita Corleonea?

Da li ste znali da od sada odmor možete da
provedete u vili Don Vita Corleonea?

Nedavno je objavljena vest da se na poznatom turističkom sajtu Airbnb našla rezidencija najpoznatijeg kuma na svetu. Vila Don Vita Corleonea nalazi se na njujorškom ostrvu Staten Island i od sada je dostupna za iznajmljivanje. Radni dani ili vikend, potpuno je svejedno. Noć u domaćinstvu najpoznatije mafijaške porodice u svetskoj kinematografiji iznosi samo 50 dolara. Problem je jedino, kako doći na red?

Za snimanje jednog od najvećih filmskih klasika korišćena je samo spoljašnost kuće, dok unutrašnjost odiše savremenim enterijerom. Vila Don Vita Corleonea odiše kožnim nameštajem, velikim dnevnim boravkom, pet spavaćih soba i šest kupatila. U kući postoji i kancelarija sa velikim drvenim stolom koji neodoljivo podseća na onaj za kojim je sedeo Vito na dan venčanje svoje ćerke. U dvorištu se nalazi bazen sa slanom vodom, na čijem mestu se tokom snimanja filma Kum nalazila bašta paradajza.

Mogućnost rezervacije autentične vile iz kriminalističke drame Kum otvorena je 27. jula. Međutim, ko god je uspeo da rezerviše Vilu Don Vita Corleonea pre svih ostalih fanova, mesec avgust proveo je sa četiri najbliže osobe uživajući na mestu nekadašnjeg filmskog seta The Godfather.

Ovo nije jedinstven primer da se obožavaocima svetske kinematografije pružila prilika da borave u autentičnim objektima iz omiljenih filmova i serija. Uskoro vam donosimo još ovakvih priča. Pratite nas!

Foto: Airbnb

Učitati još
Zatvori