Alpaka Ranč u Sloveniji od novembra kreće sa sjajnim zimskim programom
Alpaka Ranč u Sloveniji od novembra kreće sa sjajnim zimskim programom

Alpaka Ranč u Sloveniji od novembra kreće
sa sjajnim zimskim programom

Ove godine je jedna od najpoželjnijih destinacija za vikend izlete bio Alpaka Ranč u Sloveniji. Druženje sa ovim neodoljivim životinjama, igra i hranjenje alpaka, kao i brojne druge aktivnosti poput izrade filcanog sapuna od alpakine vune bili su prava turistička atrakcija. Takodje, na ovoj destinacji možete uživati i u slovenskim gastro specijalitetima, pa smatramo da je vreme da se uputite u mesto Poljčane nedaleko od Maribora.

Ovo mesto je turistička atrakcija cele godine, medjutim uskoro počinju zimske radosti na Alpaka Ranču, a u nastavku donosimo što vas ove zime tamo očekuje!

Zimske radosti na Alpaka Ranču

Zbog velikog interesa za druženje sa alpakama u zimskim mesecima, na Ranču su odlučili u zimske izlete uneti malo dodatne zabave i veselja. Od novembra, pa sve do marta, Alpaka Ranč će svoj program prilagoditi zimskim uslovima i mesecima.

Posete se zimi odvijaju u dva dela, u trajanju od sat i po – do dva sata. Prvi deo obuhvata razgledanje i hranjenje životinja, igru i vreme za fotografisanje sa njima, dok je drugi deo predviđen za buffet bar sa toplim i hladnim napitcima. Ove zime nas tamo očekuju kuvano vino i čaj, kuvane kranjske kobasice, domaći sirevi i hleb, kao i razni slovenački specijaliteti. Poseta Ranču, naravno, i dalje će se odvijati na otvorenom, ali očekuje nas i nova natkrivena terasa na kojoj će se nakon obilaska održavati prava mala zimska bajka.

Uskoro se otvara i mini-shop (kao i online shop) u kojem će se moći kupiti razni proizvodi od alpaka poput vunenih kapa, šalova, rukavica, čarapa i džempera.

Rezervacije za posetu su obavezne, a svoj termin možete rezervisati putem Instagrama, kao i putem mail adrese: alpakarancslovenija@gmail.com

Ranč je utorkom zatvoren, ali ostalim danima, vikendom i praznicima je otvoren.

Tekst je preuzet sa sajta Journal.hr

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori