Ovo su kristali koji moraju da se nađu u vašoj kolekciji!
Ovo su kristali koji moraju da se nađu u vašoj kolekciji!

Ovo su kristali koji moraju da se
nađu u vašoj kolekciji!

Da li ste do sada zakoračili u svet kristala? Ako niste, pazite se, jer je put od pukog poznavaoca do ekstremnog fanatika veoma klizav i nepredvidiv put. Mnogi neznajući uđu u ovaj svet, potpuno ne očekujući da će ih kristali totalno uzeti pod svoje. Sigurni smo da među vama već ima onih sa povelikim ličnim kolekcijama, a ako je ovo za vas sve potpuno novo, sad ćemo vam otkriti o čemu je reč.

Korišćenje kristala u lekovite svrhe kao  i verovanje  u njihova spiritualna svojstva prisutno je već vekovima, ali u poslednje vreme uočili smo rast popularnosti kad je u pitanju ova tema. Za kristale se kaže da imaju stabilan, nepromenjiv energetski obrazac i da svaki ima jedinstvenu frekvenciju i energetsko polje koje im daje posebna svojstva. Upravo zbog toga, pomažu u donošenju harmonije u veoma nestabilno energetsko polje čoveka. Najprostije rečeno, kristali služe da se unese ravnoteža u život i um pojedinca.

 

Kako se koriste kristali?

Kristali se mogu koristiti ne na sve moguće različite načine. Možete ih držati u ruci dok meditirate, stavljati ispod jastuka tokom noći, ili jednostavno ukrasiti svoj prostor njima. Koristite ih za vaše svakodnevne rituale pa čak i da ih ubacite u vašu beauty rutinu. Ako ste ljubitelji nakita, možete naći neverovatne ogrlice, narukvice i prstenje od svih ovih kamenja, kako bi oni stalno bili sa vama.

Slede vam kristali koji su nama jedni od omiljenih i koje čuvamo na našim noćnim stočićima, a velike su šanse da ih možete pronaći i u našim torbama kad smo van kuće!

@distorted.angels / @coppermoontreasures

1. Roze Kvarc

Naravno, ne možemo a da ne počnemo sa našim možda i omiljenim kristalom – roze kvarcom. On je najpoznatiji kao kamen bezuslovne ljubavi. Veruje se da emituje snažne vibracije ljubavi, radosti i emocionalnog isceljenja. Njegova nežno roze boja najbolji je pokazatelj njegovog najčešće poznatog svojstva čiste ljubavi koju dajemo ali i dobijamo. Takođe se veruje da promoviše osećaj mira, zadovoljstva i spokoja. Iako se najčešće pogrešno smatra da on služi isključivo kao kamen partnerske ljubavi, njegova energija najviše pomaže kada je u pitanju „self-love“. Roze kvarc se često vidi kao „flaster za naše srce“ i da će nam pomoći da se oslobodimo bilo kakvog emocionalnog tereta koji nosimo.

@sparrowandfox / @crystal_blvd
@crystal_blvd

2. Malahit

Sledeće za vas imamo jedan izuzetno luksuzan i moćan dragi kamen – malahit! Veruje se da on uravnotežuje našu srčanu čakru i da nam pomaže da se nosimo sa emocijama. Smatra se da deluje smirujuće i da može pomoći u oslobađanju negativnih emocija i izazivanju onih pozitivnih. Imati ga u domu može pozitivno da utiče na održavanje emocionalne ravnoteže za sve članove porodice. Ukoliko želite da poboljšate nivo potencijalnog poslovnog uspeha, nije loše da razmislite o tome da ukrasite vaš radni prostor ovim prelepim kamenom. Takođe, malahit se povezuje sa raznim fizičkim prednostima. Kažu da pomaže u poboljšanju opšteg blagostanja, kao što je naš imuni sistem, respiratorni sistem, naša jetra i nivo energije.

@the_crystal_bar / @lunaamatores
@lunaamatores

3. Kalcedon

Kalcedon je kamen koji je najpoznatij po tome što neguje i promoviše dobru volju među ljudima. Usko je povezan sa mesecom, pa se smatra da ima umirujuće dejstvo. Njega povezuju sa grlenom čakrom, pa nam pomaže u zadržavanja kontrole nad svojim emocijama i daje nam sigurnost kad je u pitanju naše izražavanje. Upravo zbog toga on se nosi oko vrata, i kad je blizu grla energija ovog kamena nas podstiče da se zauzmemo za sebe u važnim situacijama. Smatraju da služi za usredsređen um, i da nam pomaže za najbolje izražavanje naših misli i osećanja. Kalcedon otvara za nas nove ideje i iskustva upravo time što izaziva osećaj optimizma. Kod njega, sve je stvar ravnoteže i fokusa, pa nam služi i kao kamen inspiracije i kreativnosti.

@rise.andco / @crystalbrotherscorp
@crystalbrotherscorp

4. Ametist

Sa razlogom je ametist jedan od najpopularnijih kristala i koristi se hiljadama godina. Reč „ametist“ potiče od grčke reči „ametistos“ što znači trezan i aludira na ideju održavanja čvrstog i čistog načina razmišljanja. Ametist povezuju sa trećim okom i krunskim čakrama. Njegove duboke ljubičaste boje simbol su mira, čišćenja i umirujuće energije. On se smatra kamenom smirenja, i kao prirodno sredstvo smanjivanje besa, upravljanje strahovima i smirivanje anksioznosti. Takođe postoje verovanja da ima blagotvoran uticaj na ublaživanje tuge i otklanjanje negativnosti. Boja ovog kamena povezuje se sa aktiviranjem duhovne svesti i intuitivne energije. Može da kontroliše zle misli, pokreće mudrost i inteligenciju kroz veći osećaj razumevanja.

@thecrystalavenues / @lunaamatores
@lunaamatores

5. Fluorit

Završavamo našu listu sa kamenom koji je poznat po svojoj očaravajućoj fizičkoj lepoti i moćnim energetskim svojstvima. Razume se – fluorit! Svoje ime dobio je po fluroscentnoj osvetljenosti koju emituje kad je pod određenim uglovima UV svetlosti i stvara neralan magičan izgled. Takođe latinska reč „fluk“  koja znači naizmenično, odnosi se na način na koji odblokira ustajalu energiju i unosi svežinu i protok nove, čiste energije. Sam boravak u istom okruženju kao i fluorit može da pogine naše vibracije i da poboljša našu prirodnu auru. Iz fizičke perspektive, takođe se smatra da ima razna pozitivna dejstva. Ljudi ga koriste kao antivirusni kamen koji izbacuje toksine iz tela. Jako često možemo ga naći strateški postavljenog u domu za snažan harmonični efekat.

@the_crystal_bar / @glissgem_
@glissgem_

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori