Kuda za vikend: Vodimo vas na mesta u gradu gde se prave najfiniji slatkiši
Kuda za vikend: Vodimo vas na mesta u gradu gde se prave najfiniji slatkiši

Kuda za vikend: Vodimo vas na mesta u gradu
gde se prave najfiniji slatkiši

Prognoza na telefonu pokazuje: napolju je vreme oblčno i hladno. Pokrivenost kiše: 80%-100%. I tako će biti ceo vikend. Stoga ove nedelje biramo da odložimo štikle i odela, a da vikend provedemo u zagrljaju naše prve ljubavi.

Svi znamo da su to slatkiši.

Čini se da je ponuda novootvorenih restorana, coffee shop-ova i mesta za izlazak u Beogradu raznovrsnija nego ikad. I to je ono što kod njega obožavamo. Jer, kao što znate, mi samo želimo da nam se nešto desi. Da nešto novo otkrijemo, osetimo. A naš grad nekako uvek zna kako da nas iznenadi i ponudi neko novo kul mesto koje nam vrlo brzo postane must pre/after work stop.

Medjutim kada su u pitanju slatkiši, priznajemo, mi tu igramo na sigurno, a danas vam predstavljamo mesta koja obožavamo since day one. I kojima se uvek vraćamo na tu neophodnu dnevnu dozu šećera u krvi.

F I N I.

Prva FINI poslastičarnica otvorena je na Donjem Dorćolu i pravi je minimalistički raj za sve sladokusce. Kako i u svom enterijeru, tako i u ponudi kolača i drugih slatkiša, FINI igra na kartu manje je uvek više.

FINI porodica u proizvodnji spaja visoku estetiku i najkvalitetnije sastojke kojima potom dodaje elemente likovnog. Osećaj za boju, kompoziciju i meru – sve ovo na delu živi kako u FINI slatkišima, tako i u njihovim poslastičarnicama.

Naš lični favorit je definitvno FINI Pavlova, pogotovo u sezoni jagoda. Kada se ipak odlučimo za nešto drugo / što je skoro pa nemoguće / izbor pada na eklere ili macaroons.

 

@fini.rs
@fini.rs

Ш У М А.

Kako i sam naziv kaže ШУМА je mesto gde živi ono najbolje i najčistije iz prirode. Bademi, lešnici, pistaći i voće čine sastavni deo svake ШУМА poslastice.

Njihova misija jesta da nam dokažu da zdravije poslastice ne znače nužno bezukusno. To svakao uspevaju, pogotovo kad je reč o ШУМА Kokos torti i kremu od bele i mlečne Callebaut čokolade.

U svojoj ponudi poseduju veliki broj slatkiša i torti koji su napravljeni bez šećera i glutena. Sama činjenica da se proizvode od kvalitetnih i zdravih sastojaka, a da im to nikako ne oduzima na ukusu i izgledu nas hrabri da prilikom odabira ШУМА poslastica dodamo još po koju ШУМА bubicu i moringa čokoladu sa malinama i kokosom.

Iako smo bezbroj puta reki da nećemo.

 

@poslasticarnicasuma
@poslasticarnicasuma
@poslasticarnicasuma

I S P E C I  P A  R E C I.

ISPECI PA RECI je mesto gde se kolači peku po ceo dan. I mesto koje uvek miriše na vanilu, puter, jabuke i cimet.

Poslastičarnica koje je naš poslednji must stop nedeljom kada završavamo svoj djir koji podrazumeva prvu jutarnju kafu, nabavku namirnica na Bajloni pijaci i potom odabir ISPECI poslastica koji ćemo servirati prijateljima posle ručka. I uvek pokušamo da im podvalimo da je to hedonističko parče delo naših ruku, ali oni danas na pogled prepoznaju da je ta bela glazura na Carrot Cake torti izašla iz ISPECI peći.

ISPECI PA RECI koncept je takav da je napravljen kao on the go mesto gde možete da izaberete raznovrsne poslastice. Od američke pite sa malinama, preko Socnes sa borovnicama do sendvič kolača sa čokoladom i kikiriki puterom. U ispeci peći ima svega. A mi najviše volimo kada iz nje izlazi sveže ispečen bana hleb ili limun tart.

 

@_ispecipareci
@_ispecipareci

M A N D A R I N  A  C A K E  S H O P.

Danas je prosto nemoguće da niste bili na nekom venčanju ili prijemu, a da glavnu ulogu nije igrala Mandarinina Gotham Twist ili Stella de Mandarino. MANDARINA  je poslastičarnica koja se pozicionirala na domaćem tržištu kao neizostavni deo elegantnih dogadjaja, najviše zbog prefinjene estetiku kojom raspolaže od prvog dana pojavljivanja. MANDARINA nudi kreativno osmišljene i ukusne kolače i torte koje se ručno prave od visoko kvalitetnih sastojka i najfinije belgijske profesionalne čokolade – Callebaut.

Ružina vodica, pistać mus, Callebaut čokolada, kompot od breske sve su to sastojci koji čine mala zadovoljstva Mandarininog carstva. Naša preporuka je svakako Gotham Twist, Red Moon Chessecake ili St. Honoré. Ne znamo da li je to do /sad ne tako tajnog sastojka/ Callebaut čokolade ali ovi ukusi su prosto next level kada je reč hedonističkom razumevanju i uživanju u hrani.

 

@mandarinacakeshop
@mandarinacakeshop
@mandarinacakeshop
@mandarinacakeshop

Prognoza pokazuje: vreme se znatno prolepšalo, a temperatura porasla. Kiša verovatno uopšte neće padati.

Ali nećemo lagati. Loše vreme je samo i bio izgovor da ovog vikenda stavimo izlaske na off i da kažemo YES najboljim home made lokalnim poslasticama, bez griže savesti.

photo. Instagram

//@fini.rs  //@poslasticarnicasuma  //@_ispecipareci   //@mandarinacakeshop

Učitati još
Zatvori