Kolač koji najbolje ide uz šoljicu kafe – Brauni
Kolač koji najbolje ide uz šoljicu kafe – Brauni

Kolač koji najbolje ide uz
šoljicu kafe – Brauni

Donosimo vam recept za kolač koji će se verujemo dopasti svima. Brauni je jednostavan za pripremu a ukusan, omiljena je poslastica za vreme praznika a možda ste već uspeli da ga probate u obližnjoj kafeteriji gde se najčešće mogu pronaći.

Dopustite da brauni donese miris čokolade u vaš dom uz ovaj recept.

Verujemo da će i onima manje veštim u kuhinji priprema biti laka, a opcije za kombinaciju dodatnih sastojaka po želji su beskonačne Mi ipak predlažemo da se zadržite na originalnom receptu.

Brauni je kolač koji odlično ide uz šoljicu kafe, preporučujemo da ne propustite ovaj spoj.

SASTOJCI:

115 g putera

225 g čokolade za kuvanje

25 g kakaoa

160 g brašna

1/2 kašičice praška za pecivo

1/2 kašičice soli

4 velika jajeta

125 ml ulja

290 g šećera

100 g smeđeg šećera

2 kašičice ekstrakta vanile

PRIPREMA:

  • Uključite rernu da se greje na 180 °C. Obložite pleh dimenzija papirom za pečenje.
  • U maloj šerpici, na niskoj temperaturi istopite puter i čokoladu i mešajte dok masa ne postane ujednačena i sjajna. Sklonite sa vatre i dodajte kakao, pa dobro izmešajte. Ostavite sa strane da se malo prohladi.
  • Izmešajte brašno, prašak za pecivo i so.
  • U velikoj činiji izmešajte jaja, ulje, obe vrste šećera i ekstrakt vanile. Dodajte blago prohlađenu smesu sa čokoladom, kakaom i puterom i sve dobro izmešajte. Na kraju dodajte smesu sa brašnom i lagano izmešajte špatulom ili kašikom, samo da se sjedini. Sipajte masu u pripremljeni pleh i pecite 20 do 25 minuta. Površina braunisa mora izgledati sjajno, a kada se u kolač zabode čačkalica, mora izaći sa vlažnim mrvicama kolača, ali ne kao da je bila umočena u tečnost.
  • Izvadite pečen kolač iz rerne i ostavite da se u potpunosti ohladi.

Prijatno!

Foto: Pexels; Instagram

Učitati još
Zatvori