Omiljeni koktel barovi u Beogradu
Omiljeni koktel barovi u Beogradu

Omiljeni koktel barovi u Beogradu

Kako nas za ovaj vikend očekuje pravo prolećno vreme pomislili smo kako bi bilo lepo nazdraviti u to ime jednim dobrim koktelom. Naša redakcija želi i zvanično da otvori sezonu sedenja u bašti zbog čega je ovaj odabir predloga koktel barova pored dobrog pića morao da poseduje i dobru baštu. Da nije bašte, kako bismo drugačije mogli da osetimo miris proleća i toplog vazduha?

Vreme za koktel je ujedno i vreme za dobro društvo. Ukoliko još uvek niste počastili sebe povodom prvomajskih praznika, evo još jednog povoda da pozovete svoje prijatelje.

Petak / Riddle Bar

Jedna od omiljenih navika svih Beograđana koji rade u centru grada jeste ta da, odmah po kraju radne sedmice, ostanu u krugu dvojke i prošetaju do Skadarske. Zašto Skadarska? Zato što se u Skadarskoj nalazi čuveni Riddle bar. Bar je poznat po tome što može da ugosti kolege koje su odlučile zajedno da provedu i ostatak dana. Ukoliko nikada ne znate gde da se zaputite u petak uveče, evo predloga na kom možete pronaći ljude koji su u istom maniru kao i vi.

Popularni Riddle je često zauzet do poslednjeg stola te vam je naš savet da rezervišete svoje mesto ranije. Kada je reč o kvalitetu pića koje služe, mi do sada nijednom nismo uspeli da pronađemo zamerku. Kada je Riddle bar u pitanju uvek volimo da počnemo od Margarite.

Rezervišite i vi petak za prava umetnička dela u koktelskim čašama i nazdravite vikendu.

Subota / April

Subota je dan u nedelji koji služi da svu svoju nakupljenu društvenu energiju potrošimo na nekom od omiljenih barova. Za nas je to April, koji se nalazi na adresi Zetska 18a. Ukoliko kao i mi preferirate mesta na kojima se uvek pušta dobra muzika i na kojima je gužva tolika da ne postoji šansa da ne sretnete poznato lice. Ovo je savršen predlog za vas. Ovaj vikend u Aprilu vas očekuje odlična zabava a naša preporuka je da nazdravite maju mesecu uz Manhattan slatki koktel sa burbonom i vermutom u njihovoj magičnoj bašti.

Nedelja / Bar Central

Došli smo polako do nedelje, dana u kom gledamo oči u oči ponedeljku. Ukoliko birate da udahnete još malo gradske  slobodnjačke energije uputite se u Bar Central. Nepisano prvilo kaže, nedelja je dan za odmor, te vam u ovom predlažemo koktel bar koji godinama važi za jedan od najboljih u gradu.

Bar Central nalazi se u ulici Kralja Petra na broju 59, a ukoliko niste imali prilike da ga obiđete do sad, zavešćemo to pod danak neiskustvu. Za nedelju predlažemp njihov lagani Cosmopolitan, koji može biti odličan start. Za dalje, dogovorite se sa svojim barmenom.

Učitati još
Zatvori