Koji nas sve zanimljivi govornici čekaju na 15. Weekend Media Festivalu
Koji nas sve zanimljivi govornici čekaju na 15. Weekend Media Festivalu

Koji nas sve zanimljivi govornici čekaju
na 15. Weekend Media Festivalu

Mnoštvo renomiranih lica iz regiona ali i inostranstva čeka nas na 15. Weekend Media Festivalu. Oni dolaze iz različitih područja i industrija kao što su mediji, odnosi s javnošću, IT, muzika, ekonomija i inovacije. Svi oni će obogatiti uzbudljivu atmosferu Weekend Media Festivala – najveće regionalne konferencije.

Tako će jubilarni Weekend.15 od 22. do 25. septembra, pod sloganom #SAMODOĐI, u prostorima stare Fabrike duvana u Rovinju, među ostalima, ugostiti Yossija Melmana, najvećeg stručnjaka međunarodne sigurnosti, ekonomskog eksperta Vuka Vukovića, i najmlađu TED govornicu Ghadu Wali.

Govornici i njihove biznis sfere

Kreativno, marketing i medijsko okupljanje kroz više od 35 predavanja, diskusija i panela znatiželjnim posetiocima pružiće nova iskustva i znanja, prvenstveno zahvaljujući izvanrednim karijerama i postignućima ovogodišnjih govornika.

Koje tajne skriva mračni svet špijunaže i šta tačno znači brinuti o međunarodnoj sigurnosti najbolje zna cenjeni izraelski novinar i publicist Yossi Melman, a upravo će on u razgovoru 1 na 1 pod nazivom „Šta možemo naučiti od Mossada? sa Igorom Alborghettijem, glavnim urednikom nedeljnika Express, otvoriti program Weekenda.

Weekend Media Festival
Yossi Melman

O ključnim koracima za produktivno pokretanje poslovanja i uspešno uplovljavanje u preduzetničke vode govoriće Nikola Dešković, osnivač prve internet firme AutoScout 24 koja se bavila oglasima polovnih automobila, dok će Alan Sumina, osnivač i direktor Nanobita, objasniti značaj i uticaj mobilnih igara.

Ekonomski trendovi

Aktuelnih ekonomskih trendova dotaćiće se Vuk Vuković, koj će govoriti o vrućoj jeseni i recesiji koja nas čeka u 2023. godini. Zašto se  WEB 3.0 smatra digitalnom prekretnicom objasniće nam Filip Dragoslavić, koosnivač kompanije Solrise koja se bavi blockchainom. Medju govornicima biće i Nikola Škorić, direktor ElectroCoina, firme čija je misija jednostavna, brza i legalna kupoprodaje kriptovaluta. Takodje, i Ida Pandur, generalna menadžerka NEAR Balkans Huba.

Vuk Vuković

Pod okriljem Weekenda, ove godine održava se i Golden Drum festival koji nagrađuje najbolje ideje, najuspešnije kreativne timove i vešte pojedince koji su ostavili svoj trag u marketing industriji. Ovogodišnja glavna tema festivala je Rebuilding Connection. Tim povodom, publika će imati priliku da upozna Ghadu Wali, najmlađu TED govornicu i prvu arapsku dizajnerku koja je govorila u sedištu UNESCO-a u Parizu.

U Rovinju će nastupiti i Fabio Seidl, direktor za globalni kreativni razvoj u Meti. On je odgovoran za globalne kampanje prestižnih brendova kao što su Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger i Quest. Dolazi nam i Jason Romeyko, svetski izvršni kreativni direktor i upravni partner firme Serviceplan International, koja je proglašena nezavisnom mrežom godine u Cannesu 2022.

Weekend Media Festival
Fabio Seidi

Osim vrhunskih govornika i odličnih edukativnih sadržaja, Weekend Media Festival poznat je i po impresivnom zabavnom programu koji neće izostati ni ove godine. Tako će na najvećoj regionalnoj konferenciji nastupiti i  trenutno najveća regionalna zvezda – Konstrakta, u pratnji benda Zemlja Gruva.

Sve informacije i najnovije vesti o Weekendu možete pronaći ovde, a sve novosti saznajte i putem oficijalnih Instagram i Facebook kanala.

                                                                                                           Foto: PR

Tekst je preuzet sa Journal.hr

Učitati još
Zatvori