Kad ste zadnji put stali na rošule? Evo šta treba da znate
Kad ste zadnji put stali na rošule? Evo šta treba da znate

Kad ste zadnji put stali na rošule?
Evo šta treba da znate

Nova godina je vreme za nove hobije. Iako to kažemo svakog januara ponekad se neke dobre odluke i „uhvate“. Definitivno jedan od najzanimljivijih sportova u zadnje vreme je rolanje. Verovatno ste na rolšue ili rolere stali nekad davno pa vam se to sad čini poprilično ekstremno, verujte nam da nije toliko strašno. Rošule su i nama uvek nekako tiha patnja pa smo pokušali i sumirali neke savete koji će vas možda potstaknuti da pokušate.

Rolanje

Rolanje se razvilo kao letnja dopuna klizanju, od prvih inline rolera u Parizu 1819., preko prvih sa dva reda četrdeset godina kasnije u Americi polako, ali sigurno uvuklo se u rekreacijske pore društva i tamo ostalo do danas. Tzv. rošule posebno su bile popularne u disko eri, a naše detinjstvo su obeležile tzv. rolšue iliti roleri koje smo mogli da zakačimo na obuću. Uz pokoje razbijeno koleno i ogrebane dlanove, osmeh na licu je neprocenjiv.

Pokušajte

Iako vam se možda čini „ja sam rolala meni će to biti lako“ stati nakon toliko godina ili čak prvi put na rolere pomalo je zahtevno. Barem dok ne upoznate svoje telo i način na koji balansirate ravnotežu i dok ne izbacite strah. Svi koji su probali jednostavno su se zaljubili, a super stvar je što možete vežbati kod kuće, a s prvim toplim vremenom svaka staza u gradu je vaša. Ovde su tutorijali uz pomoću kojih možete učiti korak po korak, a svoje rolere i rošule možete potražiti u mnogim prodavnicama sa sportskom opremom, ali i naručiti. Ove su odlične za početnike, a preslatke su.

Učitati još
Zatvori