Journal.rs

Pogledajte kako nam je bilo na Journal x Barcaffè Artist Edition događaju

U utorak, 11. oktobra u prostoru Barcaffe Academia održan je Journal x Barcaffè Artist Edition događaj. Na njemu je predstavljena Barcaffè Artist Edition kolekcija šoljica nastala u saradnji s umetnicima Slavenom Lunarom Kosanovićem i Sandrom Slavnićem.

Saradnja Journala i Barcaffèa okupila je brojne poznate osobe iz sveta umetnosti, kulture, preduzetništva i gastronomije. Druženje starih i novih poznanika, koje povezuje ljubav prema ispijanju kafe, potrajalo je do kasno u noć, a svojim prisustvom, atmosferi su pridoneli Iva Radić, Ana Begić, Katarina Baban, Fabijan Pavao Medvešek, Filip Vidović, Mateja Sučević, Korana Marović i mnogi drugi.

Atmosfera opijena mirisom kafe

A kako je izgledala ova zabava? Poput svake vrhunske zabave, uključivala je elemente hedonizma, s redom odlične kafe, biranih pića i ukusne hrane. Svega toga sinoć je bilo u izobilju i doprinelo je opuštenoj atmosferi po kojoj su Journal partyji i inače poznati.

Ilustracije koje osvajaju na prvu

Interijer su ukrašavali crteži i inspiracione poruke koje su za Journal x Barcaffè Artist Edition posebno osmislili umetnici Slaven Lunar Kosanović i Sandro Slavnić. Ove ilustracije ukrašavaju i posebnu ediciju šoljica koja će biti dostupna na srpskom, slovenskom i hrvatskom tržištu. A kako izgleda ova predivna kolekcija i što su nam Sandro i Lunar otkrili, pogledajte OVDE.

Kokteli od kafe su apsolutni hit

Osim u primamljivom ukusu i mirisu Barcaffè kafe, gosti su uživali i u posebno osmišljenim  Barcaffè koktelimaArabella i Crema de Coffee, kojima se proteže dominantna note kafe. Uz njih, bojom i ukusom pažnju su dobijali i Artist Edition kokteli. Iza ljubičaste boje krio se koktel neodoljivog naziva Sweet Violeta, žuta nas je i vizualno odvela u egzotične krajeve u koktelu nazvanom Madre de Mexico, dok je plava boja krasila koktel Bluelime.

Hrana kojoj je teško odoleti

Tokom Journal x Barcaffè eventa uživalo se u Munchy meniju sastavljenom od prosciutto frapa, veggie gyoza s pikantnim soja sos/rice vinegar umakom, humus i falafel plate, gurmanskog burgera i libanske ‘Tabbouleh’ salate. Takođe, gosti su uživali i u slatkom stolu ispunjenom primamljivim krofnama.

Foto: Matej Rebernišak i Bojan Ziber

Tekst preuzet sa Journal.hr