Journal intervju: Pronašli smo lokalni eco brend foto-tapeta po meri koje želimo u vlastitom domu
Journal intervju: Pronašli smo lokalni eco brend foto-tapeta po meri koje želimo u vlastitom domu

Journal intervju: Pronašli smo lokalni eco brend foto-tapeta po meri koje želimo u vlastitom domu

Dugo smo istraživali ovaj novi pravac eco foto-tapeta koji je prerastao u jedinstvenu vrstu umetnosti. Ako ste i vi art osoba, vaš zid sada može postati pravo slikarsko platno, koje će prostor učiniti impresivnim i zanimljivijim. Popričali smo sa Mirjanom i Dejanom Ilić koji su osnovali lokalni brend Foto tapete po meri,  osim što smo otkrili priču kako je nastao ovaj inspirativan brend, ispričali su nam i šta zapravo podrazumeva eco foto-tapeta i  ekološka štampa na najkvalitetnijim materijalima, ali jedan koristan savet kako da menju prostoriju vizuelno načinimo većom.

Journal.01: Kako ste započeli svoj brend eco foto-tapeta?

Posle višemesečnog ispitivanja tržišta, a sa idejom da sve one Pinterest moodboardove i enterijere iz časopisa prenesemo u stvarnost, 2018. godine odlučili smo da napustimo naše regularne poslove i iskoristimo, u tom trenutku, minijaturno znanje o digitalnom marketingu, a poprilično o štampi velikih formata. Od samog starta cilj nam je bio da kvalitet ne ide na uštrb kvantiteta, a s godinama, edukacijom i iskustvom, uspeli smo da tu ideju dodatno osnažimo i sačuvamo. Naš tim kreativaca pomogao nam je da izgradimo brend koji se ne samo prepoznaje, već i izdvaja na našem tržištu, i uz puno ljubavi i posvećenosti došli smo do spoznaje da – baš kao što naš slogan kaže – zidovi nemaju granice.

Journal.02: Šta tačno podrazumevaju eco foto-tapeta?

Zabrinjavajuća je činjenica koliki broj biznisa danas nema svest o etičkom i održivom poslovanju, baš kao i to da ukoliko se odlučite da krenete ‘’težim’’ putem, rešenja na našim prostorima vam neće biti nadohvat ruke. Ipak, kao što smo spomenuli na početku, bili smo uporni u težnji da kvalitet dovedemo na zavidan nivo i unesemo na naše tržište ono što nedostaje – eco tapete, odobrene od strane Svetske zdravstvene organizacije.

Naši sertifikati FSC i GreenGuard garantuju inovativnu i strogu kontrolu proizvodnje – od održivih šuma, preko mastila i boja koje ne sadrže štetne komponente bilo koje vrste (bez mirisa i isparenja) do činjenice da su sve tapete PVC free i podležne reciklaži. Ovo je naročito važno za roditelje i dekoraciju dečijih soba i okruženja u kojem naši najmlađi odrastaju. Pakovanje je takođe ekološki prihvatljivo – karton je dobijen procesom reciklaže. Dakle, ne pristajemo na kompromise u želji da učinimo naš (mikro)svet boljim mestom.

 

 

Hand-made oslikavanje i najnoviji trendovi eco foto-tapeta kod nas

Journal.03: Da li danas možemo da kažemo da su tapete po svojoj inovativnoj estetici ipak fashion&art dodir u enterijeru?

Svakako. Mislim da je ideja da su tapete retro – davno prevaziđena, naročito sa ekspanzijom brendova tapeta i beskrajnom ponudom novih kreativnih rešenja. One mogu potpuno da transformišu izgled doma, da mu daju novu dimenziju i da otelotvoruju stil, viziju i energiju onoga ko u njemu živi.

Journal.04: Koji su najnoviji trendovi kada su tapete u pitanju?

Ove godine to su definitivno uzorci inspirisani prirodom. Oni nas drže budnim, unose svežinu u prostor, odmaraju sva naša čula. Posebno se ističu tropski elementi i šare divljih biljaka u bojama žalfije, peska, mora i zelenila. Pastelna paleta koja važi za prefinjeniju savršeno se uklapa u minimalističan i moderan prostor, i to je verovatno jedan od glavnih razloga što je taj trend u zamahu. Takođe, kada su materijali u pitanju – reljefni je sve traženiji. Mi nudimo čak 4 vrste – teksturu kože, peska, slame i 3D ispupčenja.

Journal.05: Da li se tapete koje izgledaju kao predimenzionirano umetničko delo ručno oslikavaju?

Ukoliko to klijent poželi, naši dizajneri ručno crtaju slike, koje kasnije prenose u digitalne formate i štampaju. Sarađujemo sa grafičkim dizajnerima iz Srbije, Rusije i Amerike, i sve ideje se mogu preneti na papir, a samim tim i na zid. Takođe, tu je uvek i nepregledna ponuda Stock fotografija u visokokvalitetnim rezolucijama.

Journal.06: Otkrijte nam neki korisni savet kako da se igramo sa tapetama ukoliko želimo da tamnija, manja dnevna prostorija deluje veće i svetlije?

Kada su male prostorije u pitanju, uvek se preporučuju 3D tapete koje ih vizuelno proširuju, kao i svetlije nijanse koje ih osvetljavaju i čine vizuelno većim. S druge strane, ako volite svedeniji i elegantniji stil – imitacija bele cigle ili drugih materijala iz prirode (drvo, mermer, terazzo, sl) ispuniće sva vaša očekivanja.

 

 

Za više inspirativnih slika i ideja pogledajte Instagram stranicu , kao i za naručivanje ovih prekrasnih eco foto-tapeta sajt fototapetepomeri.rs

Učitati još
Zatvori