Hrvatske plaže na koje možete povesti svog ljubimca

Hrvatske plaže na koje možete
povesti svog ljubimca

Bilo da se tek spremate na godišnji odmor uz obalu mora ili planirate vikend izlet na neku od popularnih jadranskih destinacija, u relaksaciji na plaži može vam se pridružiti i vaš kućni ljubimac.

Iako većina plaža nije prilagođena psima ili ih njihova pravila strogo zabranjuju, duž Jadranske obale naići ćete na plaže na kojima je vaš kućni ljubimac i više nego dobrodošao posetilac.

Plaže za pse na Jadranskoj obali

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Duilovo (@hajdiidjah)

Iz godine u godinu, sve više jadranskih plaža svojoj bogatoj ponudi različitih restorana, barova i aktivnosti na vodi i izvan nje dodaje i titulu dog friendly. Plaže za pse prava su mala oaza za relaksaciju i uživanje u toplom moru i izležavanju na plaži, kako za vas tako i za vašeg psa. Brojnim vlasnicima pasa, plaže za pse bitno olakšavaju planiranje godišnjeg odmora i rešavaju ih problema kome poveriti kućnog ljubimca za vreme nekoliko dana letovanja.

U nastavku vam otkrivamo plaže na Jadranskoj obali na kojima vi i vaš ljubimac možete uživati u narednim letnjim danima.

Plaža Podvorska, Crikvenica

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Podvorska (@sladanaovcaric)

Po svojoj uređenosti, plaža Podvorska u Crikvenici zasigurno je jedna od najboljih plaža za pse na hrvatskoj obali. Odlična atmosfera i velika posvećenost uređenju same plaže ističe se kao savršeno mesto za odmor sa kućnim ljubimcom. Osim što će vaš pas uživati u bezbrižnoj igri na plaži i u moru, uz plažu nalazi se i plažni bar u kom se možete opustiti uz omiljeni letnji koktel.

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Podvorska (@dina_matijevic)

Deo plaže Zaraće, Hvar

Na južnoj strani ostrva Hvara nalazi se selo Zaraće, udaljeno od grada Hvara šest kilometara. U podnožju malog slikovitog sela nalazi se uvala sa šljunkovitim plažama, a jedan deo rezervisan je za pse.

Plaža Duilovo, Split

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Duilovo (@majaime_mexatia)

Pre nekoliko godina deo plaže Duilovo u Splitu dobio je status pseće plaže. Jedna od najpopularnijih destinacija na Jadranu istakla se i kao savršeni izbor za sve one koji na letovanje vode i svog kućnog ljubimca. Četrdeset metara uređene šljunkovite plaže opremljeno je tuševima, svlačionicama i šatorima u kojima se psi mogu sakriti od sunca. Tamo možete naći i posude za vodu i kante za smeće. Danas je plaža Duilovo jedna od omiljenih psećih plaža u Hrvatskoj na koju neretko svraćaju i posetioci bez kućnih ljubimaca.

Plaža Vartalac, Komiža

Na izlazu iz Komiže se nalazi zaklonjena šljunkovita plaža stvorena za uživanje u mirnom odmoru i društvu vašeg ljubimca. Popularno zvana Pseća plaža, plaža Vartalac je jedina plaža na ostrvu Vis specijalizovana za kupanje kućnih ljubimaca.

Premantura, Istra

Plaža Premantura (@sylviabentele)

Ova plaža nalazi se u kampu Stupice, a odnosi se i na ceo rt Kamenjak. Plaža je prostrana i ima lep ulaz u vodu, kao stvoren za vas i vašeg ljubimca. Možete uživati u divnom pogledu i opustiti se uz najdraže piće i svog voljenog ljubimca.

Plaža Medena, Punat

Za područje naselja Punat na ostrvu Krk, pseća plaža nalazi se u predelu Medana. To je na pola puta između prve velike prirodne peščane plaže u predelu Gramaula i crkvice Sv. Jurja. Radi se o udaljenoj prirodnoj plaži na kojoj možete da uživate u privatnosti, sunčanju i kupanju.

Plaža Kijac, Njivice

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Kijac (@_isthativan_)

Pored glavne plaže Kijac, u mestu Njivice na ostrvu Krk, nalazi se pseća plaža. Delom šljunkovita, a delom stenovita pseća plaža Kijac je odlično mesto za uživanje u društvu kućnih ljubimaca. Šuma koja je okružuje stvara prirodnu hladovinu u kojoj i vi i vaš kućni ljubimac možete pronaći osveženje i predah od sunca.

Plaža Šilo, Šilo

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Šilo (@ludovicapeter)

Na mirnom području u mestu Šilo na ostrvu Krk nalazi se još jedna prostrana pseća plaža. Na ovoj plaži vaš kućni ljubimac će uživati u osveženju mora.

Plaža Igralište, Rijeka

Šljunkovita plaža Igralište u Rijeci stvorena je za uživanje. Ovde će svoju savršenu morsku oazu pronaći posebno porodice s decom i posetioci sa kućnim ljubimcima. Plaža ima parking, teren za odbojku na pesku,plažni bar, tobogan, tuš i toalet. Uz to, nakon zalaska sunca iz mirne plaže pretvara se u mesto za izlazak.

Plaža Kantrida, Rijeka

Pseće plaže na Jadranu
Plaža Kantrida (@teatudanova)

Još jedna plaža za pse u gradu Rijeci prostire se na oko 500 m2 na nasipu istočno od pomoćnog fudbalskog stadiona Kantrida, odakle i dolazi njeno ime. Uz prilaz u more nalazi se tuš sa slavinom i gumenim crevom za pranje pasa, a postavljena je i kanta za otpatke s posebnim vrećicama.

Uvala Tijesni, Susak

Uvala Tijesni nalazi se na suprotnoj strani ostrva od uvale Bok. Ova plaža je poznata po brojnim toplim plitkim jezercima i predivnim dnom, što je čini idealnom za ronjenje. Zbog južne orijentacije, ovaj zaliv ne nudi hladovinu zato nemojte da zaboravite da ponesete suncobran. Imajte na umu da stene u ovoj uvali mogu biti vrlo oštre, dok se na dnu mogu naći i morski ježevi. Zato budite oprezni i pazite na svoje ljubimce.

Kamp Straško, Pag

Postoji i plaža unutar kampa Straško koja je posebno uređena za pse, te im je dostupan tuš i voda za piće. Sve je spremno za vas i vašeg ljubimca, a na vama je samo da uživate.

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori