Zero waste pokloni za vaše eco prijatelje
Zero waste pokloni za vaše eco prijatelje

Zero waste pokloni za vaše eco prijatelje

Ukoliko neko među vašim prijateljima živi zero waste životom, onda je ovo gift guide koji će vam olakšati kupovinu u poslednjem trenutku. Male, održive promene mogu značiti puno za našu zajedničku budućnost, a početak nove godine je uvek dobar povod za započnemo. Iako je nekada teško promeniti celokupan stil života, nekada su i jednostavne alternative dobar način da negujemo zdravlje naše planete.

Osim što je sa ekološke strane pametnije koristiti proizvode koji se mogu višekratno upotrebljavati, takođe može i ekonomski biti povoljnije.

Kada smo birali predloge za ovaj gift guide, vodili smo se idejom da najpre ponudimo zamenu za plastične i jednokratne ambalaže koje najčešće koristimo. Pa tako, najlakši korak na održivom stilu jeste kupovina staklene flašice za vodu. Pored toga, ako kao i mnogi u našoj redakciji, svakodnevno pijete kafu, daćete značajan doprinos očuvanju sredine korišćenjem reusable šolja za kafu. Možda to niste znali, ali mnoge kafeterije će rado napraviti vašu porudžbinu u šolji koju sami donesete. Isto tako, možete nabaviti slamke od metala ili čelika, umesto što biste plastične bacili nakon prve – i poslednje – upotrebe.

Iako uvođenje zero waste navika na prvi pogled može delovati opterećujuće, u praksi se ispostavlja lakšim nego što ste mislili.

Flašice za vodu

EQUA SQUEEZE GINGER
Vulkan staklena flaša LOVE

Metalne slamčice

PEPCO set od 4 slamčice
JYSK Slamke NICKLAS

Lunch Box

Šolje za kafu

Učitati još
Zatvori