Instagram inspiracija: Zdravi obroci koji će privući i one najmlađe sladokusce
Instagram inspiracija: Zdravi obroci koji će privući i one najmlađe sladokusce

Instagram inspiracija: Zdravi obroci koji će privući i one najmlađe sladokusce

Poznato je kako su deca vizualni tipovi i jako im je važno da ono što je na tanjiru bude šareno, zanimljivo i oku prijatno. Ako pritom i fino miriše, onda su veće šanse da će probati i kakav je ukus hrane na tanjiru. Međutim treba voditi računa da u prvim godinama života konzumiraju zdravu hranu, a ne kaloričnu i nezdrava. Tu su odrasli kako bi osmislili ukusne i privlačne obroke kojima ćete decu naviknuti na zdravu prehranu.

Omiljeni crtani junaci kao tema najvažnijeg obroka u danu

Međutim, važno je prvo deci pružiti primer kroz sopstvene aktivnosti u kuhinji. To dobro znaju i roditelji čiji su nas šareni Instagram profili oduševili. Da im je hrana koju jedu njihovi mališani važna, pokazali su raznovrsnim kreativnim idejama.

hrana za djecu

Naime, svesni kako je korisno i zabavno deci pripremiti obroke koji će izgledati poput njihovih omiljenih junaka iz crtanih filmova i igara, odlučili su se isprobati u sopstvenim kulinarskim sposobnostima. Tako svako njihovo jelo uz malo truda izgleda veselo i uzbudljivo. Budući da znamo kako je doručak najvažniji obrok u danu jer nam je potrebna energija za buđenje organizma i pripremanje za celodnevne aktivnosti, važno je odmah ujutro pojesti nešto konkretno i puno hranjivih sastojaka. Iako deci najčešće jaja i povrće nisu prvi izbor, postoje načini kojima ćete ih privući da pojedu nešto što je dobro za njihov razvoj i rast.

Voće i povrće kao temelj zdravog obroka

Od kombinacije voća i povrća neka se sastoji svaki obrok vašeg deteta te zajedno postupno uvodite nove namirnice, igrajte se ukusima i eksperimentišite zajedno s vašim malim kreativcima.

Osim što su ove namirnice zdrave i ukusne, lako se pripremaju i nije ih potrebno posebno termički obrađivati. Čak su i zdravije sirove što će vam uštedeti vreme, a vaše klince učiniti pravim obožavateljima zdrave hrane.

S tim smo ciljem pronašli dva preslatka i kreativna Instagram profila. Jedan vodi mama koja na vrlo maštovit način priprema lunch box, a hrana izgleda primamljivo.

Da tate isto znaju spremati ručak, potvrđuje profil ovog oca, inače umetnika i samohranog oca, koji svakodnevno svojoj ćerkici priprema zdrava, ukusna i razigrana jela. Zavirite u njegovu kuhinju i inspirišite se za sledeći obrok vašeg mališana.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori