Zapečeni karfiol sa parmezanom
Zapečeni karfiol sa parmezanom

Zapečeni karfiol sa parmezanom

Zapečeni karfiol sa sirom može biti zdrava, a brza i jednostavna opcija za sledeću užinu. Ukoliko radije birate slatke i nutritivno nešto bogatije zalogaje između dva obroka, onda ovaj recept možete sačuvati do ručka. Karfiol sa sirom odličan je prilog glavnom jelu, te predstavlja ukusan dodatak povrća vašem glavnom obroku. Bogat je vitanimima C i K, a ostali sastojci daju mu na ukusu. U našem slučaju, parmezana dodajemo duplu meru.

Sastojci

  • glavica karfiola
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice mlevenog belog luka
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog luka
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • 100 grama rendanog mozzarella sira
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • peršun

Priprema

U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, začine (crni i beli luk i slatku papriku), uz dodatak soli i bibera po ukusu. Glavicu karfiola očistite od listova pa najpre isecite na dve jednake polovine, pa na četvrtine. Nakon toga iseckajte deblje parčiće. Na pleh prethodno obložen papirom poređajte karfiol, pa premažite svaki komad začinima i uljem iz činije. Ubacite karfiol u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni, pa pecite oko 20 minuta. Nakon toga izvadite pleh, pa preko karfiola pospite parmezan i mozarrella sir. Zatim vratite u rernu dok se sir fino ne istopi i zapeče. Po želji, preko karfiola možete posuti peršun.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori