

Oduvek sam veliki fan biskvita pa sam tako morala osmisliti jedan biskvitni kolač koji vrišti leto. Mekan, a sočan, u kombinaciji slatkih borovnica koje su u sezoni i kiselog agruma, ma savršenstvo!
Kolač s borovnicama i limunom

Sastojci:
- 180 g brašna
- 2 kašikice praška za pecivo
- 80 g mlevenih badema
- 120 g šećera
- Prstohvat soli
- Korica limuna
- 2 jaja
- 160 ml bademovog mleka
- 70 g kokosovog ulja
- 1 kašika ekstrakta vanilije
- 1 kašika jabučnog octa
- Sok ½ limuna
- 100 g borovnica
- Listići badema
Priprema:
- Pomešajte sve suve sastojke (brašno, prašak, bademe, šećer, so i koricu limuna).
- Posebno pomešajte mokre sastojke (jaja, mleko, ulje, vanilu, ocat i sok limuna).
- Mokre sastojke dodajte suhima i sve dobro sjedinite penjačom.
- Umešajte borovnice.
- Smesu prebacite u kalup za hleb, pospite listićima badema i pecite 40 minuta na 180 stepeni.
- Pustite da se ohladi pre rezanja.



Savjeti:
Brašno možete zameniti pšeničnim glatkim, a bademe orasima. Ako koristite zamrznute borovnice, pre nego ih dodate u smesu uvaljajte ih u malo gustina kako ne bi pustile previše soka, odnosno kako kolač ne bi bio gnjecav.

Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Bruna Vučak