Watermelon sugar high: Mimoza koktel sa ukusom lubenice za idealan kraj nedelje
Watermelon sugar high: Mimoza koktel sa ukusom lubenice za idealan kraj nedelje

Watermelon sugar high: Mimoza koktel sa ukusom
lubenice za idealan kraj nedelje

 

Bez lubenice je teško zamisliti letnji period. Hladna, osvežavajuća, slatka – gasi žeđ a istovremeno se može služiti i kao dezert. Iako ju je super jesti i samu, često tražimo nove načine kako iskoristiti celu lubenicu i mislimo da sa ovim receptom za novi Mimoza koktel imamo pogodak!

Mimoza s lubenicom

Mimoze se obično piju u doba brunch-a i njihov originalni recept zasniva se na sveže ceđenom soku od pomorandže u koji se uliva šampanjac. Takodje, može služiti kao posluženje pri dolasku na venčanje ili nekakav dnevni event.  Iz ugla domaćina, ovo piće možete poslužiti prijateljima ili gostima u bilo koje doba dana kao vrstu osveženja.

 

A post shared by Liz Ingraham (@pumpkinandpb) on

Ali zašto ne bismo zamenili pomorandžu lubenicom za pravi letnji egzotični ukus? Sve što vam treba za ovo super fresh piće su lubenica, limeta i šampanjac, kao i malo dobre volje a dobro društvo se podrazumeva.

Izdubite centralni deo lubenice, očistite ga od koštica i smrznite pojedinačne delove u zamrzivaču. Neposredno pre posluživanja ubacite lubenicu u blender, dodajte sok od limete, izlijte u neke super dekorisane staklene čaše i dovršite sa šampanjcem. Voilà, pravi letni koktel osveženja je spreman! 

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori