Vodimo vas u Youran Tea House – čajdžinicu i restoran tradicionalne kineske hrane u centru Beograda
Vodimo vas u Youran Tea House – čajdžinicu i restoran tradicionalne kineske hrane u centru Beograda

Vodimo vas u Youran Tea House – čajdžinicu i restoran tradicionalne kineske hrane u centru Beograda

Ljubitelji azijske kulture i kuhinje, danas vam je srećan dan! Pronašli smo i posetili jedan pravi neotkriveni dragulj kada su u pitanju lokali azijske kuhinje koji će vas zasigurno oduševiti. U Prizrenskoj 6, ispod hotela Moskve, nalazi se Youran Tea House – čajdžinica i restoran tradicionalne kineske hrane koji donosi autentičan duh Kine pravo u centar Beograda.

Od autentično uređenog enetrijera, do neverovatnih tradicionalnih kineskih napitaka i jela, ovo mesto nudi sve što je potrebno da postane naše novo nezaobilazno mesto u gradu.

Dumplings, and noodles, and soups, Oh my!

Kao što mu i samo ime kaže, Youran Tea House je čajdžinica koja nudi raznovrsan izbor tradicionalnih kineskih čajeva kao i popularnog bubble tea napitka. Osim što ćete uživati u neverovatnoj šolji čaja, uz po koji neizostavni tea cake, tamo ćete moći da naučite nešto o čajevima kojim pijete i o tradicionalnim kineskim čajnim ceremonijama.

Osim čajeva, ovde ćete pronaći neverovatna autentična kineska jela koja će usrećiti svakog ljubitelja azijske kuhinje i zdrave hrane. Supe sa nudlama, kineske knedle poznatije kao dumplings, prolećne rolnice ili dezerti, you name it! Za šta god da se odlučite, bićete oduševljeni, i već tada ćete planirati vaš sledeći odlazak u Youran Tea House.

Mid-Autumn festival

Youran Tea House 10. septembra organizuje proslavu mid-autumn festivala, sve u želji učenja o kineskim tradicijama i običajima. Proslava podrazumeva uživanje u posebnim tradicionalnim kineskim kolačima, njihovoj hrani, čajevima, kao i priliku da nosite tradicionalnu kinesku haljinu tokom samog događaja.

Mid-Autumn festival (festival sredine jeseni) poznat i kao Mesečev festival ili Festival mesečevih kolača, jeste jedan od najvećih praznika u Kini. U kineskoj kulturi on se proslavlja tako što se ljudi ujedinjuju sa svojim porodicama i prijateljima, gledaju upaljenje lampione, kupuju i razmenjuju mesečeve kolače, posećuju hramove i prisustvuju manifestacijama poput raznih parada. Datum festivala je pun mesec, pa se zato naziva i Mesečev praznik.

Više informacija o proslavi mid-autumn festivala kao i ostalim manifestacijama koje organizuje Youran Tea House, možete pronaći na njihovom instagram profilu.

 

Učitati još
Zatvori