Vodimo vas u beogradske restorane sa najlepšim baštama
Vodimo vas u beogradske restorane sa najlepšim baštama

Vodimo vas u beogradske restorane
sa najlepšim baštama

Leti kada Beograd koji je stalno u pokretu malo uspori, svaki kutak grada oživi duhom svojih građana. Ma koliko beograđani stalno bili u žurbi, znamo da će uvek naći vremena za polako ispijanje vina i svoje omiljene lokalne restorane. Prioriteti se ipak znaju.

Koliko god vrućina pokušava da nas spreči u tome, mi i dalje provodimo čitave dane u našim omiljenim dvorištima ovog grada. Ovaj put vodimo vas u restorane u Beogradu sa najlepšim baštama gde vas osim predivnog ambijenta čekaju i najukusnija svetska jela.

1. Josephine Belgrade

Prva stanica – Njujork 1920te! Josephine Belgrade je moderna verzija koktel bara i  restorana koji vas vodi pravo u roaring 20s. Glamurozni Art Deco stil i raskošan baštenski prostor, savršeno je mesto za uživanje u prepoznatljivom raskošnom, ali neobičnom međunarodnom hranom.

Josephine

2. Klub Književnika

Više mit nego restoran, koji je sada uzeo pod svoje šef Branko Kisić, Klub Književnika nezaobilazno je mesto svih pravih beograđana. Poznati šef je oformio novi meni sa tradicionalnim srpskim ukusima, pa se postarajte da ovo leto ne propustite jedno pravo gastronomsko iskustvo.

Klub Književnika

3. Mezestoran dvorište

Skriven od gradske vreve i izložen povetarcu sa Krita, jadranske obale, Andaluzije i Bliskog istoka, Mezestoran Dvorište nudi gastronomski doživljaj koji ne možete naći nigde drugde u Beogradu. Uživajte u ušuškanom dvorištu i kreativnim jelima i pogledajte kako izgleda kada pratite principe mediteranske kulture, filozofije i načina života.

 

Mezestoran Dvorište

4. Pavilion

Restoran i bar Pavilion idealan je za sve nosioce urbane autentičnosti koji žive za lepotu sadašnjeg trenutka. U ovom prelepom dvorištu pronaći ćete kulinarske specijalitete koji će izmamiti osmeh na ivicama vaših usana. Pravićemo se da nije od penušavog vina.

Pavilion
@tijana_v

5. Madera

Ljubitelji luksuza i izvanredne hrane, već znaju da je reč o kultnom restoranu ovog grada. Restoran Madera nudi jedinstveno gastronomsko iskustvo u udobnosti jedne od najlepših bašta u Beogradu. Znate i sami da se to leti nikako ne propušta.

Madera

Foto: Instagram, Josephine, Madera, Mezestoran Dvorište, Klub Književnika

Učitati još
Zatvori