Tri vinarije u vlasništvu holivudskih zvezda koje želimo da posetimo
Tri vinarije u vlasništvu holivudskih zvezda koje želimo da posetimo

Tri vinarije u vlasništvu holivudskih
zvezda koje želimo da posetimo

Ove tri vinarije, čiji su vlasnici poznata lica filmske industrije, ne samo da pružaju vrhunski ukus vina, već i odišu glamurom. Kako mnogi od nas njihova vina ne mogu da priušte, ne bi bilo na odmet barem se informisati. Sve tri vinarije predstavljaju spoj holivudskog sjaja i luksuza, ali i velike strasti prema vinu, pružajući ljubiteljima jedinstveno iskustvo uživanja u čarima vrhunskih ukusa, a ne samo etiketa.

Miraval

U ovom slučaju reč je o dobro poznatim vlasnicima, holivudskim glumcima Bredu Pittu i Angelini Jollie. Dok su još bili u braku, oboje su investirali u ovu vinariju. Ona se nalazi na imanju Chateau Miraval, po kom i samo vino nosi naziv. Imanje na kom je smeštena vinarija prostire se na preko 500 hektara, a ukupna vrednost procenjena je na preko 60 miliona dolara. Ukoliko ste mišljenja da ovo vino nema visok kvalitet sa obzirom na to da se vlasnici vinarije ne bave vinogradarstvom, prevarili ste se. Renomirani magazin Wine Spectator uvrstio je njihov roze u jedan od 100 najboljih vina na svetu.

Danas, ovo vino se prodaje po neverovatno visokim cenama. Iako retki mogu da ga priušte, Vinarija Maraval ipak kao da delom živi i na račun slave svojih vlasnika. Vinarija i njeno imanje dostupni su za posete, odmor i prebivalište. Takođe, naravno, samo onima koji taj luksuz mogu da priušte.

Domaine du Canadel

George Clooney, poznat po svom šarmu, glumačkom talentu i sjajnom ličnošću, uložio je svoj trud u vinariju Domaine du Canadel, koja se nalazi ni manje ni više u samom komšiluku sa vinarijom Miraval. Sa pažljivim odabirom sorti i inovativnim pristupom proizvodnji, vino ovog glumca nudi izvanredna i jedinstvena izdanja, baš kao što je i sam Clooney.

Hampton Water

Jon Bon Jovi i njegov sin Jesse vlasnici su vinarije Hampton Water u Hamptonu. Iako su iza brenda poznate ličnosti, samo vino važi za jedno od kvalitetnijih na tržištu. Njihove boce se naime čuvaju čak i od 30 do 40 godina kako bi se dobila određen kvalitet. Vina najčešće imaju note lubenice, jagode i ostalog voća koje raste leti. Otac i sin definitivno su izgradili ime za sebe u svetu vina u Americi.

Učitati još
Zatvori