Journal vikend vodič: Gde pijemo kafu u Zemunu
Journal vikend vodič: Gde pijemo kafu u Zemunu

Journal vikend vodič: Gde
pijemo kafu u Zemunu

Sunce, subota i – Zemun. Tako glasi naša mantra ovog vikenda. Šetnjom niz kej stižemo do ove beogradske opštine, a tamo tragamo za novim mestom u kojem ćemo ispijati kafu i sunčati se na kasnozimskim zracima koji već počinju da greju poput onih prolećnih.

Kafeterija Mlin

Već prolaskom pokraj nje, kafeterija Mlin privukla nas je dekoracijom na prozorima, pa nismo mogli, a da ne uđemo i pogledamo šta se krije iza njih. Znatiželja nas je ispravno uputila, pa smo tako otkrili cosy prostor za uživanje u kafi, ukusnim poslasticama i prijatnom ambijentu. Uz 80/20 espresso preporučujemo čokoladni brownie, kao savršenu kombinaciju za jutarnje buđenje. Dok smo uživali u ovom slatkokafenom spoju, nekoliko puta smo čuli da se za sudenim stolovima poručuje topla čokolada, pa zato znamo šta će biti naša naredna degustacija.

Kafe Kafe koncept bar

Šetajući zemunskim ulicama, naišli smo na Kafe Kafe koncept bar, a vođeni mirisom kafe, podrazumevalo se da ćemo mesto i posetiti. Ukoliko ste pristalice tradicionalnog srpskog rituala prvojutarnje kafe, koja podrazumeva pratnju rakije, onda je Kafe Kafe koncept bar pravo mesto za vas. Ovde imate priliku da probate ukuse domaće proizvodnje brenda i visokog kvaliteta, pa nema sumnje da će dan dobro početi. Ukoliko ste raspoloženi za voćne ukuse, ali one bez alkohola, onda su Kafe Kafe prirodni sokovi bez konzervansa must have – uz kafu i vanilice, naravno!

The Cups Coffee House

Miris uvek sveže kafe dopire i iz The Cups Coffee House, zbog čega je ovo obavezna stanica kada prolazimo ovim delom grada. Ova mala kafeterija u Zemunu nudi odličan izbor kafe, pa ako ne nađemo mesta za sedenje, onda ćemo nesumnjivo poneti šoljicu sa sobom – možda baš do Keja, odakle uživamo u kofeinskoj aromi sa pogledom na Dunav – ništa manje uzbudljiv plan. Kada isti želimo da upotpunimo desertom, onda su mafini iz The Cups Coffee House naš go to. U letnjim danima, ovde dolazimo po cappuccino cornet – baš tako, kapućino u kornetu sa čokoladom.

Učitati još
Zatvori