Vikend doručak: Neoljušten pečeni krompir sa sočnim punjenjem
Vikend doručak: Neoljušten pečeni krompir sa sočnim punjenjem

Vikend doručak: Neoljušten pečeni
krompir sa sočnim punjenjem

Vikend doručak nam je omiljeni doručak jer kooonačno ne žurimo na posao i imamo vremena da se posvetimo našim gastro veštinama. Kako stvari stoje, prvi dan vikenda je najbolje da razervišemo za cheat day i odmah započnemo jakim doručkom i bogatim ukusima. Neoljušten pečeni krompir? Sa sočnim punjenjem? I mnoogo sira.

Profimedia

U nastavku teksta vam donosimo spisak namirnica i način pripreme ovog sočnog doručka. Punjenje uvek spremate po vašem nahođenju i ukusima koje preferirate. Mi sa vama danas delimo recept koji se nama najviše dopao. Ne zaboravite, cheat day je tek sutra!

Sastojci

  • 6 crvenih krompira
  • maslinovo ulje
  • so
  • mleveni biber
  • 6 kriški slanine
  • čedar sir
  • pavlaka
  • 3 mlada luka

Postupak

Šest komada crvenog krompira operite i blago izbodite gornji sloj nekoliko puta viljuškom. Krompir premažite maslinovim uljem i stavite u rernu na 200 stepeni. Pecite sat vremena. Dok se krompir peče, iseckajte slaninu na tanke komade. Zatim, pržite slaninu da srednjoj vatri 10ak minuta dok ne postane hrskava. Kada prođe sat vremena, proverite krompir i ukoliko je dobio zadovoljavajući boju i teksturu izvadite uz rerne. Presecite ga na pola i izvadite unutrašnji deo krompira koji će vam poslužiti kasnije. Ponovo premažite koru maslinovim uljem sa obe strane i posolite. Povećajte malo temperaturu u rerni i vratite krompir. Sačekajte 10 minuta, zatim izvadite i okrenite ga na drugu stranu. Pecite još 10 minuta. Izvadite pečeni krompir, posbite biberom i dodajte punjenje – mnogo narendanog čedar sira i hrskavu slaninu. Vratite u rernu na još 2 dodatna minuta ili dok se sir ne istopi. Izvadite pečeni krompir natopljen sirom iz rerne i na njega dodajte pavlaku i iseckan mladi luk.

 

foto: Kelly Hamilton
Učitati još
Zatvori