Zbog čega volimo jesen kada je reč o gastronomiji? Odgovor je jednostavan – Cinnamon rolls/Rolnice od cimeta. Jedinstven način da se zasladite uz čaj ili omiljenu šolju kafe. Mi smo vam ovom prilikom pripremiri recept za vegetarijansku opciju. Sa hladnijim danima stiže nam i post, a tu su i oni koji trenutno primenjuju vegetarijanski režim ishrane. Uz ovaj recept dobijate rolnice koje su istog ukusa i izgleda kao i one pripremljene po originalnom receptu.
Za one koji su raspoloženi tu je originalni recept za Cinnamon rolls.
SASTOJCI ZA TESTO:
- 300 g brašna
- 200 ml toplog biljnog mleka
- 10 g suvog kvasca
- 3 kašike šećera
- 50 g otopljenog margarina/biljnog putera
SASTOJCI ZA FIL:
- 150 g mekanog margarina/biljnog putera
- 4-5 kašika šećera
- 1.5 kašika cimeta
SASTOJCI ZA PRELIV:
- 5 kašike mleka
- 5 kašika šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
PRIPREMA:
Rastopiti šećer u toplom mleku, dodati kvasac i sačekati da se aktivira. Dodati otopljeni margarin, pa sjediniti sa brašnom. Zamešeno testo ostaviti da naraste sat vremena. Pre razvlačenja napraviti smesu za fil. Testo razvući u pravougaoni oblik, premazati filom i rolnati od duže strane. Seći na rolnice debljine oko 2 prsta, poređati ih u podmazanom plehu i ostaviti još 30 minuta da narastu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25-30 minuta. Cinnamon rolls odmah nakon pečenja preliti šećernim prelivom.
Foto: Pexels; Instagram: @ohmyroll_