

Da li ste se ovog jutra probudili sa iznenadnom željom za slatkim doručkom? U tom slučaju, čitamo vam misli! Ako niste, ipak snažno predlažemo da otpočnete vikend na slatku notu ovim idealnim receptom za sladak doručak koji je istovremeno jednostavan, a zdrav. U pitanju su veganske krofne koje zahtevaju samo tri sastojka i minimalno vremena provedeno u kuhinji, što u našem slučaju ovog lenjog vikenda predstavlja win-win situaciju.
Recept smo pronašli na Instagram profilu kreativne gastro blogerke @irsmnw koja nas je inspirisala da implementiramo malu vegansku promenu u današnju jutarnju rutinu. Štaviše, garantujemo da će se ovaj recept podjednako dopasti onima koji inače vode veganski način života, kao i samo radoznalima.


Sastojci
- 100g tofu sira
- 1 banana
- 50g brašna
Priprema
Najpre, ubacite bananu u činiju i dobro je izgnječite viljuškom. Zatim, u istu činiju dodajte tofu, izgnječite ga viljuškom tako da se sjedini sa bananom. U smesu dodajte brašno, a zatim sve sastojke lepo sjedinite viljuškom. Nakon toga, sve što je ostalo jeste da oblikujete krofne i da ih ispržite u tiganju na ulju po izbru. Pržite testo sve dok ne dobiju zlatnu boju, a onda je samo preostalo da vaše veganske krofne servirate sa namazom po želji!
Foto: Instagram (@irsmnw)